JUHÁSZ PÁL (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

JUHÁSZ PÁL (SZDSZ)
JUHÁSZ PÁL (SZDSZ) Először két ténybeli pontosítást: a Kormány kompenzálta abból a szakszervezeteknek tett ígéreteit, nem pedig a szakszervezet vetette le azt a pénzt. Másrészt a taxisblokádnak semmi köze szakszervezetekhez, pártokhoz és hasonlókhoz, fölösleges idehozni.
A dolog lényege: egyáltalán nem tesz jót egyikünknek és a Parlament tekintélyének sem, hogyha állandóan leszóljuk azokat, akik rajtunk kívüli ügyekben cselekednek vagy intézkednek. Ha az érdekképviseletek egyezségét és az érdekképviseletek komolyságát mi kétségbe vonjuk, mert rajtunk kívül vannak, akkor azzal csak azt érjük el, hogy a mi komolyságunkat és a mi hozzáértésünket is örökké kétségbe vonják.
A második - és ez egy praktikusabb dolog -: a Parlamentnek abban érdemes döntenie, amiben muszáj. Ha született a résztvevők és a Kormány közt egy megállapodás, akkor nekünk csak annyit érdemes belőle megnézni, hogy fenyegeti-e ez a körön kívülieket. Ha nem, akkor örüljünk neki, hogy nem nekünk kell dönteni és alkudni róla. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem