GÁL ZOLTÁN, DR. a Magyar Szocialista Párt frakcióvezetője:

Teljes szövegű keresés

GÁL ZOLTÁN, DR. a Magyar Szocialista Párt frakcióvezetője:
GÁL ZOLTÁN, DR. a Magyar Szocialista Párt frakcióvezetője: Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Halász Istvánnak hadd mondjam, hogy a novemberi költségvetési vita kapcsán legjobb tudomásom szerint a Kormány szétosztotta azt a megállapodást, amit az Érdekegyeztető Tanácson kötött. De ez a dolog kisebbik jelentősége.
A nagyobbik az, amire már Paszternák képviselőtársam utalt. Valóban arról volt szó, hogy a Parlamentben a frakciók hitet tettek, hogy támogatják ezt a megállapodást. Itt most valóban elhangzottak olyan vélemények, amelyek aggasztóak ebből a szempontból. Szeretném leszögezni, hogy a Szocialista Párt véleménye szerint ez a benyújtott törvényjavaslat nem a legtökéletesebb törvényjavaslat, de éppen azért nem tettünk hozzá módosító javaslatot - sem ehhez, sem a társadalombiztosítási választáshoz -, mert tartjuk magunkat ahhoz az itt nyilvánosan elhangzott politikai egyezséghez, amit minden frakció kifejezett.
Ezek a megjegyzések - mondom - nagyon aggasztóak, mert nem tudni, hogy mi lesz a törvény sorsa. A monopoly csoport véleményét osztja-e például az MDF frakciójának többsége vagy nem?
Tehát nagyon örülnék, ha a Kormány kellő időben tisztázná ezeket a kérdéseket, és világosan látná mindenki, hogy valóban mellette állnak-e a koalíciós frakciók a törvényjavaslatnak, vagy pedig majd valami meglepetés ér bennünket a szavazásnál?
(18.30)
Azt hiszem, a korrektség mindenképpen megkívánná, hogy a Kormány részéről ilyen kezdeményezés történjék, és világossá tegye az álláspontját. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem