BALOGH GÁBOR (független)

Teljes szövegű keresés

BALOGH GÁBOR (független)
BALOGH GÁBOR (független) Tisztelt Elnök Úr! Két percen belül szeretnék reagálni, mert úgy veszem észre, hogy a képviselőtársaim nem látják a probléma lényegét. (Derültség.)
A hatalmi ágak - legalábbis. mert a Palkovics képviselőtársam által mondottak részben nekem voltak címezve, részben pedig Dragon képviselő úrnak - a hatalmi ágak oldaláról nézve van törvényhozó hatalom, végrehajtó hatalom, azonkívül a bírói hatalom, van a gazdasági hatalom és vannak a médiumok. (Zaj.) Most, ha a társadalmi demokrácia oldaláról nézem, amit állandóan szoktam hangsúlyozni, vannak a különféle társadalmi szerveződések.
A Parlamentet belerángatni egy olyan problémába, amit a társadalmi szerveződéseknek saját maguknak, mint önálló intézménynek kellene megoldani, ez életveszélyes. Ezért mondtam, hogy a Parlament csak rásegíthet, a jobb működés feltételeit a jogi kereteken keresztül tudja megteremteni, amit a végrehajtó hatalom végrehajt, illetve a társadalmi civil szerveződések a jogi keretek között a saját autonómiájukat, saját identitásukat megélik.
Ez a lényeg, és erről az oldalról közelítsük meg ezt a szakszervezeti vagyonfelosztást, és ezért tartom rendkívül veszélyesnek, hogy a Parlament határozza meg, hogy: "na most Te ennyit kapsz, Te annyit kapsz, Te meg annyit kapsz."
Ehhez legitimációs fórumnak tekintem az üzemi tanácsi, illetve a közalkalmazotti tanácsi választásokat. Ezzel eleve orientálom, illetve a politika oldaláról beleszólok, és hatalmi erővel - hogy így mondjam - kényszerítem és sértem a társadalmi szerveződések saját autonómiáját. Erről van itt szó, és erre megy ki a játék.
Úgy gondolom, hogyha erről az oldalról közelítjük meg, a Parlamentnek egyedül a demokrácia kiépítésének a rásegítése lehet a célja. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem