ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Felhívom képviselő úr figyelmét, hogy sajnálatos módon az alkotmánybírósági eljárást nem parlamentáris kifejezéssel illette. Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)
Tisztelt Országgyűlés! A ma reggeli bizottsági elnöki értekezleten elhangzottak alapján a büntető jogszabályok módosításáról szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi, az emberi jogi, az önkormányzati, a gazdasági, a költségvetési és a nemzetbiztonsági bizottságnak.
Az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény módosításáról rendelkező törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi és a költségvetési bizottságnak.
A szakképzésről szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom a szociális, a kulturális és az oktatási bizottságnak;
(10.20)
- a Hungalu Rt. járadékfizetési kötelezettségének részbeni elengedésével kapcsolatos határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom a költségvetési és a gazdasági bizottságnak;
- a nemzeti környezet- és természetpolitikai koncepció kidolgozásáról szóló határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom a költségvetési és az alkotmányügyi bizottságnak.
Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy ismertessem mai ülésnapunk várható programját:
Először a földrendező és földkiadó bizottságokról szóló 1993. évi II. törvény módosítását indítványozó törvényjavaslatok részletes vitájára kerül sor, majd
a külföldiek beutazásáról, magyarországi tartózkodásáról és bevándorlásáról szóló törvényjavaslat általános vitáját folytatjuk.
Nyomatékosan felhívom tisztelt képviselőtársaim, valamint - különösképpen - a frakcióvezetők figyelmét arra, hogy a szokásostól eltérően, ahogy ezt már napirendi javaslatunkban jeleztük, már 12 órakor - vagy lehet, hogy néhány perccel már azt megelőzően - sor kerül a statisztikáról szóló törvényjavaslat határozathozatalára. Időgazdálkodási szempontból jeleztük ezt már előzetesen, és jelzem nyomatékosan most is. A határozatképesség biztosítását tehát elengedhetetlennek tartjuk.
Délután, a szokott időpontban, az interpellációk és kérdések előterjesztésére kerül sor.
Ezt követi a frekvenciagazdálkodásról szóló törvényjavaslat, majd a pénzintézetekről és pénzintézeti tevékenységről szóló 1991. évi LXIX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat határozathozatala.
Miután a tegnapi ülésnapon a Magyar Köztársaság 1993. évi költségvetéséről szóló törvény módosítását indítványozó törvényjavaslat vitája során módosító javaslatot senki sem nyújtott be, a kiadott napirendi javaslattól eltérően ma sor kerülhet ennek a határozathozatalára is.
Felhívom szíves figyelmüket, hogy a hágai alávetési nyilatkozat határozathozatalának ügyében ma fél kettőre rendkívüli házbizottsági ülést hívok össze. Ennek a házbizottsági ülésnek a meghívotti körét a szokásosnál szélesebben szeretném meghatározni, tehát a frakcióvezetőkön és a házbizottság állandó tagjain kívül a Külügyminisztérium illetékes tisztségviselőinek meghívását is szorgalmazom; kérem a külügyi bizottság, az alkotmányügyi bizottság, az ügyrendi bizottság elnökének a részvételét; a környezetvédelmi bizottság elnökének távollétében a környezetvédelmi bizottság alelnökének a részvételét, és a bős-nagymarosi bizottság képviseletét az ülésen - Tóth-Kurucz János mint előadó, szerencsés, ha részt tud venni.
Ennek eredményétől függően kerülhet sor a hágai alávetési nyilatkozat határozathozatalára - mint lehetőségre.
Végül, a délután, illetve az este folyamán, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjairól és azok 1993. évi költségvetéséről szóló 1992. évi LXXXIV. törvény módosítását indítványozó törvényjavaslat részletes vitájával és határozathozatalával tervezzük befejezni ülésnapunk munkáját.
Természetesen a házbizottság ülésére meghívottak írásbeli meghívólevelet is kapnak.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem