SUCHMAN TAMÁS, DR. (MSZP)

Teljes szövegű keresés

SUCHMAN TAMÁS, DR. (MSZP)
SUCHMAN TAMÁS, DR. (MSZP) Köszönöm, Elnök Úr. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A felsorolt események következtében kell megint az én interpellációmat hallgatni, de hát így sikerült.
Tisztelt Miniszter Úr! Tizenhárom somogyi kisközség - Somogysámson, Sávoly, Nemesvid, Varászló és térsége - telefonellátása ügyében már egy ízben kérdéssel fordultam Szabó Tamás privatizációs miniszter úrhoz.
Az említett községek a MATÁV illetékeseivel egy évvel ezelőtt megkezdték a térség távbeszélő-hálózatának modernizációját szolgáló tervezési munkálatokat. Az előkészítés akkor jó ütemben haladt, amikor is a MATÁV tervezett privatizációja miatt fel kellett függeszteni az előkészítő eljárást.
A miniszter úr feltett kérdésemre nem adott megfelelő választ. Azt mondta, hogy kísérjem figyelemmel a törvényhozás menetét, azonban a MATÁV illetékes vezetőivel folytatott tárgyalásunk eredménnyel zárult. A MATÁV írásban kötelezettséget vállalt a faluprogram részeként közel 30 millió forint készpénz biztosítására, valamint egy feleslegessé vált, új beszerzési áron 20 millió forint értékű állomás átadására. A megállapodást az Állami Fejlesztési Intézet pályázati kérelméhez csatoltuk, és készpénzzel azonos összegű pályázati kérelmet nyújtottak be a községek.
Úgy tűnt, hogy a saját erő biztosításával, a MATÁV-ígérettel, s az ÁFI által kezelt alappal elegendő lesz a beruházáshoz szükséges pénzösszeg, és a térség távközlési gondjai ez év májusa körül induló beruházással megoldódnak.
Azonban kiderült, hogy ebben az évben ugyan a MATÁV támogatása megvan, a pályázattal elnyerhető alap azonban eltűnt. A múlt évi kötelezettségek miatt minimális esély maradt a községek számára, vagy még az sem, hogy elnyerhetik a pályázatot.
Kérdezem a miniszter urat, hogy az érintett önkormányzatok ebben a helyzetben mit tegyenek. A MATÁV korlátlan ideig nyilván nem tudja tartani ígéretét. A MATÁV pénze nélkül nem lehet benyújtani a pályázatot. Pályázati pénz nélkül viszont nem lehet a beruházást megvalósítani. Várom szíves válaszát. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem