VARGA JÁNOS, DR. (MDF)

Teljes szövegű keresés

VARGA JÁNOS, DR. (MDF)
VARGA JÁNOS, DR. (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Nagyon rövid leszek. Meszszemenően egyetértek azokkal, akik ezt a házszabály-módosítást késeinek tartják, ugyanakkor nem értek egyet azokkal, akik le akarják vetetni a napirendről.
Meggyőződésem szerint az új Házszabályt az új Országgyűlés megalakulásának legelső, de legalábbis második törvényeként kellett volna meghozni.
(18.30)
Ezt, sajnos, elmulasztottuk.
Ugyanakkor szeretném valamire felhívni a tisztelt képviselő urak figyelmét, és különösen azok figyelmét, akik a Házszabály mostani napirendre kerülése mögött valami sanda szándékot vélnek felfedezni.
Tessék visszaemlékezni arra, hogy 1992 májusában minden képviselő megkapta az új Házszabállyal foglalkozó törvény tervezetét.
Minden képviselő megkapta a felhívást arra, hogy szíveskedjék nyári szabadsága alatt — hogyha lesz hozzá ideje és türelme — ezt a tervezetet áttanulmányozni és megjegyzéseit a házbizottsághoz eljuttatni.
Kérdem én: hány képviselő tette meg? (Dr. Dávid Ibolya és dr. Kutrucz Katalin mutatja: három.) Szabó Lukács képviselő úr elolvasta, a múlt év májusában megtette? Nincs joga az olyan képviselőknek most egyszerűen felszólalni ez ellen a tervezet ellen, akik egyáltalán hozzá se szóltak a múlt év tavaszán kitűzött javaslathoz.
A másik: szeretnék eloszlatni egy félreértést, Dénes képviselő úr félreértését. Kérem, ezt a tervezetet nem a Kormány nyújtotta be, tehát semmifajta kormánymanipulációról itt nincs szó és nem is lehet. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem