MIKLÓS ÁRPÁD (MIÉP)

Teljes szövegű keresés

MIKLÓS ÁRPÁD (MIÉP)
MIKLÓS ÁRPÁD (MIÉP) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Nagyon rövid leszek. Én — Szabó Lukáccsal ellentétben — nem hiszem, hogy aktuálpolitikai oka van annak, hogy ezt a házszabály-módosítást beterjesztették, és meg vagyok győződve róla, hogy az előterjesztők ezt be is fogják bizonyítani. Bebizonyítani viszont egyféleképpen tudják: ha a Magyar Igazság és Élet Pártjának megadják a frakciótárs státust.
Annál is inkább így van ez, mivel ez a frakció még akkor alakult meg, amikor a régi Házszabály van érvényben, tehát tíz főben határozzák meg a frakció alsó határát — és ezt ez a frakció teljesítette. Ezzel lehet tehát bebizonyítani, hogy nem aktuálpolitika motiválta az egész előterjesztést.
Azzal egyetértek, hogy veszélyes dolog. Egyetértek azzal, hogy aki 4%-ot nem ért el a választásokon, ne alakíthasson frakciót, de sokkal veszélyesebb az, ha valaki bejutott a Parlamentbe, és most teljesen mást hirdet, mint amit akkor hirdetett. Hisz én tudok olyan pártról, amely bent van a Parlamentben, és a programjában azt hirdette például, hogy a privatizációt ellenőrzötten kell lefolytatni, mégis, a frakcióülésen elvetették a privatizációt ellenőrző bizottság létrejöttét.
Tudok én olyan pártról is, amely itt ül a Parlamentben, és, bár a kampány során a legharcosabb antikommunista jelszavakat harsogta, a röpcédulákon azt terjesztette, hogy első dolga lesz a felelősök megnevezése és felelősségre vonása, amikor be lett nyújtva a törvényjavaslat a bűnösök megbüntetéséről, akkor viszont ellene foglalt állást: a mellett foglalt állást, hogy még a tömeggyilkosok se legyenek megbüntetve.
Közben a nevüket nem is változtatták meg, és itt ülnek, a Parlamentben ezek a pártok. Ez viszont sokkal veszélyesebb, mint ha egy pártból kiválik néhány ember azért, mert úgy érzi, hogy a párt letért arról a vonalról, amit a választások alatt hirdetett. Erről viszont nem rendelkezik ez a Házszabály — és ez óriási hiányossága. Márpedig ha egy súlyosabb dologról nem rendelkezik, akkor egy sokkal enyhébbről nincs értelme, hogy rendelkezzen. Köszönöm szépen. (Dénes János tapsol.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem