KELEMEN JÓZSEF (MIÉP)

Teljes szövegű keresés

KELEMEN JÓZSEF (MIÉP)
KELEMEN JÓZSEF (MIÉP) Nem szeretnék sok időt elrabolni, csupán egy fogyatékosságra szeretném felhívni a figyelmet: ez a házszabály-módosítás azért keletkezett, hogy gördülékenyebbé tegye a Ház munkáját. A bizottsági munkával szeretnék egypár gondolattal foglalkozni.
Arról van szó történetesen, hogy akadozik a bizottságok munkája, mivel a képviselők, a tisztelt bizottsági tagok nem vesznek részt — azért, mert nem érnek rá, vagy más dolguk van. Hogyha helyettesítjük őket, úgy gondolnánk, hogy ez majd megoldja a kérdést. Szerintem nem fogja megoldani, mert általában a helyettesítő is bizottsági tag valahol, és nem fog tudni részt venni azon a bizottsági ülésen. Arról nem is beszélve, hogy abban a témakörben, aminél majd helyettesít, abszolút nem lesz otthon, nem ismeri — akkor hogy fog határozni benne?
Nagyon egyszerű megoldás lenne a bizottsági munkának a gördülékenyebbé tételére — ez pedig a frakciók joga. Először is a bizottságban a jelenléti íveket nem a bizottsági munka megkezdésekor kellene aláiratni, hanem a befejezésekor, mert akkor vélhetően nem lenne olyan bizottsági tag, aki beszalad, aláírja, és utána eltűnik — nem tudná, hogy mikor fejezik be a bizottsági ülést, és akkor esetleg ott tartózkodna.
(18.50)
Ez lenne az egyik megoldás. Ennek kapcsán pedig, ha a jelenléte nem érné el az 50%-ot, a bizottságnak s a frakciónak vissza kellene hívni a bizottsági tisztségből azt a tagot. Minden frakció megtehetné ezt. Sajnos, a frakciók, úgy tudom, nem éltek még ilyen lehetőséggel, hogy valakit azért visszahívtak volna, mert keveset tartózkodott ott, ahol egyébként a fizetést, az illetéket, illetve a tiszteletdíját pedig felvette.
Én megmondom őszintén, hogy nagyon fontosnak tartom a bizottsági munkát, a képviselői munkának az az egyik alapja. Sajnos, a Demokrata Fórumban nem lehettem bizottsági tag. Többször is szerettem volna lenni, de nem sikerült. De az előbbieket nem azért mondtam el, hogy hiányérzetem volt, hanem igenis gördülékennyé lehetne tenni, ezért a frakcióknak, a frakcióvezetőknek kellene hatni oda, hogy a bizottsági tagok igenis feleljenek meg annak, amit vállaltak.
Csupán ennyit szerettem volna mondani. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem