BALOGH GÁBOR (független)

Teljes szövegű keresés

BALOGH GÁBOR (független)
BALOGH GÁBOR (független) Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Rudics Róbert felszólalására szeretnék reagálni, amikor azt mondta, hogy számára milyen előnyt jelent a frakció, és mintegy ellenpéldaként említette a függetleneket.
Nem teljesen így van, hiszen én mióta független lettem, három törvényjavaslatot nyújtottam be részben társszerzőként, tehát társtettesként, és mind a hármat napirendre vette a Parlament, tehát ilyen szempontból, a napirendre vétel szemszögéből nézve nincs diszkrimináció. Csak az a fontos, hogy megfelel-e ez annak az irányvonalnak, amely felé az ország halad.
Úgy gondoltuk, hogy ezek megfelelnek, és az egyiket tárgyalja is a Parlament. A másik két törvényjavaslatunk közül az egyik részben beépült az Állami Vagyonügynökségről, illetve a Vagyonkezelő Részvénytársaságról szóló törvénybe, a harmadikat pedig éppen most vontam vissza, mivel a Kormány megállapodik a társadalombiztosítással. Természetesen kérdéses, hogy tárgyalja-e, én úgy gondolom, hogy ezáltal mondhatom azt, hogy tárgyalja is.
Ami problémát látok itt, elsődlegesen a frakcióalakítás szabadsága, illetve a frakciók egyenjogúsága. Amennyiben a pártszerűség fog dominálni a választási törvény alapján, akkor egyértelmű, hogy az új Parlament létrejötte után a frakciók valószínűleg nem lesznek egyenjogúak. Ez nem jelenti azt, hogy az a 15 fő 1994-ben vagy 1994 után ne alakíthatna új frakciót. A képviselők egyenjogúságának a sérelmét lényegében itt látom — többek között — felfedezni.
A többivel kapcsolatban nem szeretnék vitatkozni. Egyértelmű számomra, hogy célszerűbb lenne ezt a 15 főre emelést csak az 1994-es választásokat követően hatályba léptetni. Egy parlamenti cikluson belül nem ildomos változtatni. A régi négy százalékra épült a jelenlegi 10 fő megállapítása, és én úgy gondolom, hogy az lenne a legetikusabb, hogyha ezt a 10 főt végigvinné a Parlament az új választásokig. Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem