SZABÓ LUKÁCS (MIÉP)

Teljes szövegű keresés

SZABÓ LUKÁCS (MIÉP)
SZABÓ LUKÁCS (MIÉP) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az elmúlt héten napirend előtt szólást kértem olyan címmel, hogy Beépül-e a maffia '96-ra az államhatalomba, a politikai életbe? Én akkor több minisztert megszólítottam, név szerint a privatizációs minisztert, a honvédelmi minisztert, a pénzügyminisztert, a földművelésügyi minisztert és a belügyminiszter urat. Ezek közül a belügyminiszter úr jelezte, hogy felkészül, és egy hét múlva válaszolni fog. Nem tudom, milyen elfoglaltsága akadályozta meg a miniszter urat, de remélem, hogy utólag ezt még meg fogja tenni.
Amit államtitkár úr elmondott, arra hadd reagáljak. Ha ilyen ütemben fogják felszámolni a félkarú rablókat, akkor körülbelül 20 év múlva lesz felszámolva az eddigi mennyiség. Ha 400 milliót hajtottak be eddig bírság címén a 30 milliárd be nem fizetettből, akkor nem kell mondanom, hogy mikor lesz behajtva a többi.
Most arra nem kaptunk választ, hogy végül is a bélyegzőt használták-e a Földművelésügyi Minisztériumban — a miniszteri bélyegzőt — vagy nem használták. Ugyanis csak arról volt szó, hogy hamisítás volt.
Az olajjal kapcsolatban, sajnos, nem kaptunk arra sem választ — az olajmaffiával kapcsolatban —, hogy milyen módon fordulhatott elő, hogy a fegyveresek által ellenőrzött, például debreceni repülőtérről a tartálypark hogy tűnt el, és hogy tűnt el a külföldiek által a földből kinyert kerozin. Erről is szeretnénk hallani választ.
Mindehhez még azt szeretném megjegyezni, hogy én bár interpellálni nem interpelláltam, de ezt a választ nem fogadom el. (Derültség.) Nagyon szeretném viszont, hogy ha mind a kormánypártok, mind az ellenzéki pártok egységesek lennének abban, hogy három év után a rendszerváltást követően már végre el kell kezdeni a bűnt üldözni, és elsősorban azoknak, akik ezért szedik a fizetésüket. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem