HATVANI ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

HATVANI ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)
HATVANI ZOLTÁN, DR. (SZDSZ) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Még az előző kormány átszervezte a határőrséget, és létrehozta a hivatásos határrendészetet. Az intézkedés miatt feleslegessé vált, körülbelül száz ingatlan értékesítését a nyugati határtól a keleti határig a Határőrség Országos Parancsnoksága 1990-ben megkezdte. A Határőrség Országos Parancsnoksága a Gordiusz Ingatlanközvetítő Irodát bízta meg az ingatlanok értékesítésével, bemutatva nekik egy igazolást arról, hogy a 3272/90. számú kormányhatározat szerint az ingatlant eladhatja.
Így került sor a körzetemben fekvő, festői szépségű Szögliget határőrse ingatlanainak értékesítésére is. Az ingatlanközvetítő pályáztatott, hirdetett, majd 1992. február 24-én adásvételi szerződést kötött két vállalkozóval.
Nemsokára bejelentések érkeztek hozzám, csőstől, azzal, hogy az ingatlanközvetítő iroda aránytalanul olcsón adta el az ingatlant: korrupciógyanús az ügy.
Május 20-án interpellációt nyújtottam be Boross Péter belügyminiszter úrhoz, de közben tudomást szereztem arról is, hogy az ügyben már vizsgálat folyik. Az eredetileg benyújtott interpellációm kérdéseit az ügy időközbeni fejleményei miatt nemrégen megváltoztattam — azokat, természetesen, miniszter úrral írásban közöltem. Íme tehát a mostani kérdéseim:
1.Tudomása van-e arról, miniszter úr, hogy a volt határőrőrsök ingatlanainak értékesítése jogszabályellenesen történt?
2.Mennyi bevételre tett szert a Belügyminisztérium ilyen módon, és mire fordította ezt a bevételt?
3.Tud-e a miniszter úr arról és helyesli-e, hogy a minisztérium hibájából jogszabályellenesen értékesített ingatlanok adásvételét a Belügyminisztérium utólag semmissé kívánja nyilvánítani? (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem