KÓNYA IMRE, DR. az MDF frakcióvezetője:

Teljes szövegű keresés

KÓNYA IMRE, DR. az MDF frakcióvezetője:
KÓNYA IMRE, DR. az MDF frakcióvezetője: Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Hack Péter hozzászólását szeretném tovább pontosítani azzal, hogy való igaz, amit Hack Péter elmondott: a végszavazásnál mindenki a médiatörvény ellen szavazott (Hodosán Róza: Azt mondta. — Zaj, taps a bal oldalon.) illetve tartózkodott, tehát nem támogatta igen szavazatával a médiatörvényt. Tettük ezt elég keserűen meghozott döntés következtében (Közbeszólások a bal oldalon: Mi is.) annak utána, hogy hosszú órákon keresztül, éjszakába nyúlóan szavaztunk a médiatörvényről, ahol a módosító javaslatokat az ellenzék oly módon szavazta le, a Kormány eredeti javaslatával egyetemben — közben még a saját maguk által támogatott módosító javaslatokkal is ezt tette (Taps a jobb oldalon.) —, hogy egy torzó jött volna létre igen szavazatunk esetén. Ezért hoztuk meg azt a döntést, hogy magunk sem fogjuk támogatni az ellenzék szavazatai következtében előállott jogi torzót, ami nem lett volna alkalmas arra, hogy egy médiatörvény szerepét eljátssza.
A dolgoknak a pontosításához — úgy gondolom — ez is hozzátartozik, és ezzel a pontosítással egyértelmű a miniszterelnök úrnak az a megállapítása, amely szerint az ellenzék — a parlamenti ellenzék — tette lehetetlenné a médiatörvény meghozatalát decemberben, 1992-ben. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem