PÁL LÁSZLÓ (MSZP)

Teljes szövegű keresés

PÁL LÁSZLÓ (MSZP)
PÁL LÁSZLÓ (MSZP) Köszönöm szépen, Elnök Úr. Furcsa helyzet van, mert ügyrendi javaslatban vita nélkül kellene a Háznak dönteni… (Karsai Péter, Takácsy Gyula: De nem vagyunk elegen!) De én tudomásul veszem azt, hogy a Parlament fizikai állapota lehetővé teszi azt, hogy vitatkozzunk, és nem teszik lehetővé azt, hogy döntsünk.
A másik megjegyzésem az, hogy valóban, a Kormány '93-ra benyújtott még '92 végén egy irányelvjavaslatot. Emlékeztetni szeretném a tisztelt Házat arra, hogy ezt visszavonta, és '93 közepén egy újabb változatot nyújtott be a Kormány.
A harmadik megjegyzésem pedig az, hogy abban az esetben, ha most ebben a stádiumban az elnök úr lezárja az ügyrendi javaslatom felett történő szavazás előtt a vitát, az azt jelenti, hogy két dokumentum kerül a Parlament által további vitára, nem egy. Ki van zárva az az eset, amely szerintem józan, a helyzethez illeszkedik, tartalmilag elfogadható, kompromisszumokig elvezethet. Tehát ki van zárva az az eset, hogy egy dokumentumról folytassuk a tárgyalást. Ezért elengedhetetlennek tartom a döntést az ügyrendi javaslatomról, mielőtt a vita lezárására és a részletes vitára bocsátásra sor kerül.
Elnézést, elnök úr, hogy én is vitatkozom abban az időszakban, amikor nem lehet, de így alakult az élet. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem