SPEIDL ZOLTÁN (MDF)

Teljes szövegű keresés

SPEIDL ZOLTÁN (MDF)
SPEIDL ZOLTÁN (MDF) Igen tisztelt Miniszter Úr! Mint ismeretes, két salgótarjáni országgyűlési képviselő meghívására 1991 nyarán kihelyezett kormányülés volt a nógrádi megyeszékhelyen. A szervezők és a Kormány szándéka egyértelmű volt, amikor Szabolcs-Szatmár-Bereg megye után másodikként Nógrád megye lett a kormánylátogatás színhelye.
Nevezetesen a szándék annak bizonyítására irányult, hogy a Kormány a legnehezebb helyzetben lévő térségeket kiemelt figyelemben részesíti. A kihelyezett kormányülés eredményeként hosszú egyeztető munka után látott napvilágot a Nógrád megye társadalmi-gazdasági helyzetének javítását szolgáló intézkedésekről szóló kormányhatározat 1992. december 2-án, mely 1993-ban 200, 1994-ben pedig 300, tehát összesen 500 millió forintot irányoz elő többletként a megye, elsősorban infrastrukturális helyzetének javítására. A célok részletezésére most nincs mód.
Tisztelt miniszter úr! Sajnálatos tény, hogy szinte a kormánylátogatás napjától — őszintén hiszem, hogy csakis a kellő tájékozottság hiányából — vissza-visszatérő sajtótámadások kísérték a kormányzati intézkedéseket. Először a tárcaközi egyeztetésekre, a tervek elkészítésére, csiszolására szánt időt sokallták, természetesen nemcsak az újságírók, de a helyi politikusok közül is néhányan, majd magát az összeg létét vonták és vonják folyamatosan kétségbe.
Tekintettel arra, hogy a támadások, melyek a lakosság hiányos tájékoztatása miatt sokszor célt érnek, hiszen a térség helyzete számos kormányzati erőfeszítés ellenére is nehéz, s tekintettel továbbá arra, hogy ezen támadások a Kormány, valamint a látogatást megszervező két képviselő hitelének rontására alkalmasak — gyanítom, ez is a céljuk —, kérem a tisztelt miniszter urat, válaszoljon a kérdésekre.
Mi lett és mi lesz a sorsa ama sokat emlegetett 500 millió forintnak?
Milyenek a Nógrád megyére, s ezen belül a salgótarjáni térségre vonatkozó területfejlesztési elképzelések? Kérdezhetném így is: ugye, nem mostohagyerek Nógrád megye? Várom miniszter úr szíves válaszát. (Taps az MDF soraiban.)
(14.10)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem