IZSÓ MIHÁLY (FKgP)

Teljes szövegű keresés

IZSÓ MIHÁLY (FKgP)
IZSÓ MIHÁLY (FKgP) Igen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak! Tisztelt Miniszter Úr! A kárpótlásra jogosult állampolgárokat indokoltan érdekli, hogy a földárverésen szerzett földjük tulajdonjogát a Földhivatal mikor jegyzi be az ingatlan-nyilvántartásba, továbbá, hogy a megmaradt kárpótlási jegyeiket mibe tudják befektetni.
Az Országos Kárrendezési és Kárpótlási Hivatal általános elnökhelyettese, Marczelly Gusztáv szerint számos területen nincs jogerős földalap-kijelölési határozat; a földeket jelzálogjog terheli, amíg a Földhivatal a bejegyzett jelzálogjog törlését nem jegyzi be, addig a földek elkülönítését nem lehet joghatályosan végrehajtani.
Gyakorta előfordult, hogy az árverezőket a jelzálogjogról nem is tájékoztatták. A késedelem viszont hátrányosan érinti a tulajdonosokat és késlelteti a földek mezőgazdasági megművelését.
Kérdezem a miniszter urat, tett-e már, és ha igen, milyen intézkedéseket a földkiadó és földrendező bizottságok felé a kijelölt földek tehermentesítésére?
Továbbá: kárpótoltak jelezték, hogy az általuk megvásárolt földterületre az illetékesek előre nem közölték az esedékes terheket, tehát félrevezették őket. Kérdezem, ki viseli a téves információ ódiumát? Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem