DRAGON PÁL, DR. (Kisgazda)

Teljes szövegű keresés

DRAGON PÁL, DR. (Kisgazda)
DRAGON PÁL, DR. (Kisgazda) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Közismert, hogy a Pest Megyei Kárrendezési Hivatal látja el a megyén túlmenően a fővárosi és a fővárosi székhelyű gazdasági társaságok, nagyüzemek termőföldárverésével kapcsolatos lebonyolítási, szervezési feladatokat is.
A hivatalban érdeklődésemre elmondták, hogy olyan mértékben terheltek a földhivatalok, hogy ennek a munkának igen nagy valószínűséggel a határidőben megjelölt 1993. december 31-éig nem tudnak eleget tenni. Elmondták, hogy a hivatal — a vasárnapot és a karácsonyi ünnepeket kivéve — minden napra kitűzött 6-8 árverést, hogy eleget tegyenek jogszabályi kötelezettségeiknek.
Kérdezem ezért a miniszter úrtól: az illetékes földhivatalok fel tudják-e mérni a kárpótlási földalapokat olyan időpontig, hogy az árverések szabályosan meghirdethetők legyenek? Amennyiben az árverést azért kell elhalasztani, mert a meghirdetés napjáig az nem fejezhető be, milyen formában és milyen jogszabályi felhatalmazással halasztható el az árverés?
Indokolt-e a szigorú határidő előírása? Hiszen ismerjük, hogy az országban — és így Pest megyében is — jó néhány gazdaság tekintetében nincs jogerős földalap-kijelölés. Ezeknél a gazdaságoknál sajnos akár másfél, két évre is kitolódhat az árverés lebonyolítása.
Az állami földek kijelölésénél milyen garanciákat kaphatnak azok a települések, amelyeknél az 1000 forint/aranykorona megegyezéses értéken felül volt az árveréseken kialakult átlag licitérték?
Végezetül megkérdezem a miniszter urat: helyes-e, hogy nemcsak az egyéb vagyontárgyaikat elvesztők, hanem az úgynevezett személyi kárpótoltak is korlátozás nélkül részt vehetnek a termőföldárveréseken?
Elnök úr! Köszönöm a szót. Miniszter úr! Várom a válaszát.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem