BECKER PÁL, DR. pénzügyminisztériumi államtitkár:

Teljes szövegű keresés

BECKER PÁL, DR. pénzügyminisztériumi államtitkár:
BECKER PÁL, DR. pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm, Elnök Úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Általánosságban a vámvisszatérítések elhúzódásának több összetevője is van. Így például a folyószámlák pénzügyi rendezését nehezíti az államháztartási számlák bankanyagának naprakészsége, amely az 1992. augusztus 1-jével bevezetett azonnali vámkiszabási-beszedési rendszerrel a megnövekedett tételenkénti befizetések következtében lelassult. Sok hiba adódik még az ügyfél által azonosíthatatlan, adószám feltüntetése nélküli befizetésekből, vagy több adószám, illetve pénzforgalmi jelzőszám használatából.
A fentieket még fokozzák a rosszul kiállított árunyilatkozatok és az adatrögzítési hibák. A hibák kisebb része közvetlenül rendezhető, így ezek átfutási ideje viszonylag rövidebb, de többségük csak a vámhivatalok közreműködésével intézhető el, aminek realizálása hosszadalmas átfutási idővel érhető el.
A függő tételek igen hosszadalmas, manuális munkával rendezhetők, gyakran csak az ügyféli jelentkezés alapján, és személyes közreműködésével lehetséges.
Az ön által említett ügyben a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának munkatársa 1993. okóber 11-én személyesen járt el a részvénytársaság folyószámláját vezető vámszervnél. A tárgyalások során sikerült a fenti helyzetet tisztázni — bár nem olyan gyorsan, mint szerettük volna, hiszen volt egy határidő, amit, sajnos, a Háztartástechnikai Részvénytársaság nem tudott betartani. Ennek ellenére az ellenőrzés, illetve a tényfeltárás eredményeként 1993. október 23-án a részvénytársaság 112-00637-es adószám alapján nyilvántartott folyószámláiról az OKHB-nál vezetett számláira 20554751 forintot, illetve 5933108 forintot a Vám- és Pénzügyőrség átutalt. Köszönöm a figyelmet. (Gyér taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem