ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm a felszólalást, amelyet kénytelen vagyok teljes egészében visszautasítani. Felhívom képviselőnő figyelmét az országgyűlési kézikönyvre, amelyet minden képviselőtársunk kézhez kapott, és amelyiknek 134. oldalán az elnök számára kötelező szabályokat ismerteti a napirend előtti felszólalásokról. Minthogy látom, nem lapozza föl képviselőnő a megfelelő oldalt (Derültség.) , az idevágó két bekezdést kénytelen vagyok felolvasni: "Az elnök a napirend előtti felszólalással kapcsolatos képviselői jelentkezéseknek az egyértelmű, személyes megtámadtatás kivételével ne adjon helyt. Az elnök adja meg a szót a fontos érdekek miatt a napirend előtti felszólaláshoz hozzászólni kívánó frakcióvezetőnek, illetve kormánytagnak." (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes: A Házszabály magasabb rendű jogforrás!) Eddig tart a 134. oldalon ismertetett szabályzat. Ez nem önkényeskedésre biztatja a Ház elnökét (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes jelentkezik.) , nem is valamelyik párt elnyomására, hanem arra biztatja — felhívom képviselőnő figyelmét —, hogy biztosítsa a Ház legfontosabb feladatának, a törvényalkotásnak a lebonyolításához szükséges időt. A kérdést nem tudom további vitának kitenni.
Tisztelt Országgyűlés! (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes: A Házszabály magasabb rendű jogforrás.) Megvonom a szót képviselőnőtől a további vitatkozás tekintetében. Lapozza fel az országgyűlési kézikönyv ismételten idézett oldalát.
Mai ülésnapunkon először a hatáskörrel rendelkező bizottságok álláspontját ismertetik a bizottságoknak az előadói, majd a vezérszónoklatokra kerül sor.
Elsőként megadom a szót Bakó Lajosnak, a költségvetési bizottság előadójának. (Bakó Lajos nem tartózkodik az ülésteremben.) Nincs jelen.
Tájékoztatom képviselőtársaimat, hogy a gazdasági bizottság véleményével szemben kisebbségi vélemény is megfogalmazásra került.
Először megadom a szót Rudics Róbertnek, a gazdasági bizottság előadójának. (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes a Kisgazdák megjegyzései közepette távozik a teremből. — Közbeszólás: Ne csinálj botrányt!) Rudics Róbertet illeti a szó.
Felszólaló: Rudics Róbert, a gazdasági bizottság előadója

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem