ZSEBŐK LAJOS (MDF)

Teljes szövegű keresés

ZSEBŐK LAJOS (MDF)
ZSEBŐK LAJOS (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A gázszolgáltatás áremelésére szeretnék rákérdezni. Kérdésemnek kétszeresen is aktualitása van:
Először: az Országgyűlés most tárgyalja a gázszolgáltatásról szóló törvényt. Ennek során miniszteri expozéban is, de a felszólalók által elmondottakban is fölvetődött többször a gázszolgáltatás árának emelése, illetve annak szükségessége, hogy ezt milyen mértékig, milyen módon kell a törvényben rögzíteni.
Mondhatom, hogy tiszta kép nem alakult ki. A másik aktualitás, hogy az egész országban felgyorsult az egyes települések gázellátó rendszereinek építése. Választókerületemben Mór várost és még huszonegy települést érintően folyik a beruházások előkészítése, vagy a lakossági igények felmérése.
Ilyen helyzetben jelent meg a rémhír — pont a gázszolgáltatási törvény tárgyalása miatt —, hogy többszörösére emelkedhet a gázszolgáltatás ára. Mint az árhatósági jogkört gyakorló minisztertől kérdezem: mi várható a gáz árának ügyében? Azt gondolom, kérdésem a már gázzal fűtőknek sem érdektelen.
Köszönöm szépen a figyelmet, és várom miniszter úr válaszát. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem