BÉKI GABRIELLA (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

BÉKI GABRIELLA (SZDSZ)
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ) Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Én azt gondolom, hogy eléggé példa nélkül álló történet vagy ha más területen van rá példa, annál szomorúbb, hogy így ilyenkor, az utolsó negyedév közepén beszélgetünk arról, hogy az arra az évre vonatkozó költségvetés megfelelő összege átutalásra kerül-e vagy sem. Számomra megdöbbentő, hogy egy ilyen létrehozott és az innovációs folyamatot is elősegítő iroda működésébe, a kuratórium működésébe a minisztérium ilyen mértékig bele kíván szólni, mint ahogy ez az államtitkári válaszból kiderült.
A dolog lényege az, hogy van egy nagyon komoly innovációs tevékenység, amit látszólag a minisztérium támogat, gyakorlatilag pedig — a pénz átutalása híján — ellehetetlenít.
Következésképp nem tudom elfogadni a választ, mert változatlanul nem értem, hogy miért teheti meg a minisztérium, hogy ráül erre a keretre? És nem tudom elfogadni a választ azért sem, mert a harmadik kérdésemre egyáltalán nem is tért ki az államtitkár úr, vagyis a jövőre vonatkozó kérdésre. Abból, hogy ez az öszszeg a jövő évi tervben már csak feleekkora, 50%, azt gondolom, hogy valami másról is szó van a háttérben, ennek a tevékenységnek a tudatos elsorvasztásáról vagy leépítéséről. Ilyen körülmények között — ismétlem —, sajnos nem tudom elfogadni a választ. (Taps a bal oldalon.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem