SZABÓ TAMÁS, DR. tárca nélküli miniszter:

Teljes szövegű keresés

SZABÓ TAMÁS, DR. tárca nélküli miniszter:
SZABÓ TAMÁS, DR. tárca nélküli miniszter: Én is nagyon határozottan szeretném rögzíteni azt a tényt, hogy 1992 szeptemberében — a törvényeknek megfelelő módon — az 1993-ra szóló Vagyonpolitikai Irányelv a Parlament elé került. Ugyanígy volt az 1994-re szólóval is 1993 őszén.
Megmondom őszintén: én sajnálom a legjobban, hogy nem tárgyalta meg 1992 végén a Parlament ezt a dokumentumot. Azt is meg kell mondanom: én sajnálom legjobban, hogy a költségvetés változása miatt és a pótköltségvetés elfogadása miatt új változatot kellett készíteni 1993 közepén.
Azt is rögzítenem kell, hogy ettől ez még törvényesen be lett nyújtva, sőt ha nagyon szigorúan a törvény szövegéhez ragaszkodom, akkor más előírás nincs is, csak hogy be legyen nyújtva — természetesen az azzal jár, hogy el is legyen fogadva. Mondom, ez rendkívül fontos lett volna — én ezzel teljesen egyetértek. Ez azonban valóban itt, e Házban dőlt el.
A második, amit megjegyzésként szeretnék mondani, hogy 1992 elejétől minden erőfeszítést megtettem annak érdekében, hogy a privatizáció nyitottsága, átláthatósága, transzparenciája biztosított legyen. Köszönöm azokat a megjegyzéseket, amelyek honorálták ezeket az erőfeszítéseket, és amelyek azt mondták, hogy ezekben, bizony, erdeményeket értünk el.
Egyetlen ponton van még olyan bizonytalanság, ami továbblépést igényel — és Lotz képviselő úr említette a döntési folyamat transzparenciáját. Semmi akadályát nem látom annak, hogy külön, módszeresen foglalkozzék ezzel a privatizációs albizottság: mind a két tulajdonosi szervezet mindent meg fog tenni — ezt megígérem —, hogy ezzel külön és részletesen tudjon foglalkozni, hogy megnyugtató legyen, mert számomra is az a megnyugtató, ha a Parlament privatizációs albizottsága áttekinti, és helyesnek tartja ezeket a döntési folyamatokat. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem