SÓVÁGÓ LÁSZLÓ, DR. a kijelölt önkormányzati bizottság előadója:

Teljes szövegű keresés

SÓVÁGÓ LÁSZLÓ, DR. a kijelölt önkormányzati bizottság előadója:
SÓVÁGÓ LÁSZLÓ, DR. a kijelölt önkormányzati bizottság előadója: Elnök Úr! Tisztelt Ház! A javaslat maga és a hozzá benyújtott két módosító indítvány is meglehetősen rövid, úgyhogy úgy gondolom, én is megengedhetem, hogy igen röviden szóljak erről a témakörről. Magát a javaslatot nem is kívánom ismertetni, hisz a miniszter úr ezt részletesen megtette.
A bizottsághoz két módosító indítvány érkezett, mindkettőt Zsebők Lajos, a Magyar Demokrata Fórum országgyűlési képviselője nyújtotta be.
Az első számú javaslata szerint az árak a szabad ár kategóriájába kerülnének, javasolja a képviselő úr, viszont nyomatékosan elmondta a bizottsági ülésen is, hogy szabad ár alatt nem az árak korlátlan lehetőségét érti. Úgy képzeli el, hogy az önkormányzatok, mint a közművek, a vízi közművek tulajdonosai maguk is beleszólhatnak az árak alakításába, mert hisz a vízi közműveket üzemeltető társaságoknak legnagyobb tulajdoni részét birtokolják.
A képviselő úr másik javaslata szerint, ha műszakilag egységesek a rendszerek, akkor az érintett önkormányzatoknak közösen kell megállapodniuk az árban, illetve tett egy kiegészítő javaslatot, amely szerint az árak — az általuk megállapított árak — egy időpontban, azonos időpontban lépjenek hatályba.
A bizottság mindkét javaslatot megvizsgálta. Egyébként magát a témakört több ülésen át tárgyalta. Egyik javaslat sem kapta meg az egyharmados többséget, és azt javasolja az önkormányzati bizottság, hogy a Kormány által javasolt előterjesztést fogadja el a Parlament. Köszönöm figyelmüket. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem