TÓTH TIHAMÉR, DR. munkaügyi minisztériumi államtitkár:

Teljes szövegű keresés

TÓTH TIHAMÉR, DR. munkaügyi minisztériumi államtitkár:
TÓTH TIHAMÉR, DR. munkaügyi minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Szeretném, ha most nyomban tisztázhatnánk azokat a félreértéseket, amelyekről Kósáné Kovács Magdolna képviselőtársam szólt.
Én nagyon sajnálom, hogy mindent észrevesznek egy Kormány által beterjesztett törvényjavaslatban, csak azt a segítő szándékot nem, ami mögötte rejlik. Én nem tudom, hogy aki az országban jár, beszél a munkanélküliekkel, és beszél azokkal az önkormányzati vezetőkkel, akiknek a munkanélküliség kezelése ott helyben nagyon súlyos problémát jelent, nem veszik észre azt, hogy ezzel a módosítással szeretnénk segíteni. Szeretnénk segíteni a munkanélkülinek abban az időben, amíg nem tud elhelyezkedni, és ő maga és családja is viszonylag kedvezőtlenebb anyagi körülmények között van. Szeretnénk segíteni azáltal, hogy kap egy olyan lehetőséget, hogy a munkanélküli-segély folyósítása mellett többletkeresethez jusson.
Szeretnénk segíteni az önkormányzatoknak anynyiban, hogy a helyben lakó munkanélküliek, akiknek a foglalkoztatását munkaviszony keretében nem tudják megoldani, nem egy tartós foglalkoztatásról van szó, mint a közhasznú munkánál, hanem alkalmi jellegű, ideiglenes foglalkoztatásról, ezek az önkormányzatok a költségvetésből juttatott anyagiak ellenében a helyben szükséges, és egyébként megoldhatatlan munkákat el tudják végeztetni.
Én úgy érzem — mert legutóbb is éppen ellenzéki polgármesterekkel találkoztam —, nagyon várják már ezt a törvénymódosítást, és kérik, hogy valóban az önkormányzatok érdekében, de a munkanélküliek érdekében is, a kormányzat ilyen és hasonló intézkedésekkel próbáljon segíteni ezeken az átmeneti nehézségeken. Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem