MARX GYULA, DR. a társadalmi szervezetek költségvetési támogatását koordináló bizottságának elnöke:

Teljes szövegű keresés

MARX GYULA, DR. a társadalmi szervezetek költségvetési támogatását koordináló bizottságának elnöke:
MARX GYULA, DR. a társadalmi szervezetek költségvetési támogatását koordináló bizottságának elnöke: Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Szeretném elsősorban örömömet és köszönetemet kifejezni a tisztelt Háznak azért, hogy a költségvetési vita során a tisztelt Ház egy megemelt összeget szavazott meg a társadalmi szervezetek támogatására.
Kétségtelen, hogy nagyon nagy várakozással tekintenek ezek a szervezetek a Házra, hiszen 1993. évi támogatásuk egyrészt nagyon kismértékű volt, és nagyon sok panaszt és szemrehányást is váltott ki sokakból, másrészt pedig nagyon későn jutottak hozzá a szervezetek a megítélt támogatáshoz. Végül is az eljárás úgy alakult 1993-ban, hogy a társadalmi szervezetek és egyesületek, amelyek támogatásban részesültek, csak a harmadik negyedévben jutottak hozzá a költségvetési támogatásukhoz.
Most abban a szerencsés helyzetben vagyunk egyrészt, hogy több pénzt tudunk majd szétosztani az arra pályázó egyesületek között, másrészt pedig, amennyiben támogatja javaslatunkat a tisztelt Ház, akkor akár a jövő héten kiírható már a pályázat, és minden remény megvan arra, hogy az első negyedév vége felé az összes várakozó egyesület hozzájuthat ehhez a költségvetési támogatáshoz.
Köszönetemet szeretném kifejezni azoknak a képviselőtársaimnak — itt Kiss Róbertről és Ráday Mihályról van szó —, akik szövegpontosító módosító javaslatukkal hozzájárultak ahhoz, hogy bizottságunk javaslata lényegileg jobb formátumban kerülhet itt szavazásra.
Ugyanakkor el szeretném mondani, hogy a költségvetési bizottság, amely tárgyalta ezt a javaslatot, azzal egyetértve, a módosító javaslatokból elsősorban és csak a szövegpontosító javaslatokat fogadta el, egyéb, lényegre törő javaslat valójában nem kerül elfogadás ajánlására. Én ezeket éreztem szükségesnek elmondani, és tovább nem is kívánom igénybe venni a tisztelt Ház szíves türelmét és idejét.
Még egyszer megköszönöm azt, hogy most új helyzet állt elő, több pénzt tud 1994-re az egyesületek között bizottságunk szétosztani, és sokkal korábban juthatnak hozzá a szervezetek, az egyesületek ehhez a támogatáshoz. Ehhez kérem azt, hogy tárgyaljuk meg sürgősen ezt a javaslatot, és mielőbb fogadjuk el, hogy még az idén kiírhassuk a pályázatot. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem