ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! A több mint 31 percig tartó… (Fodor Tamás: Politikai reklám! - Derültség.) … napirend előtti felszólalás nem vette figyelembe azt a körülményt, hogy napirend előtti felszólalásra a képviselőnek sem saját ügyében, sem pártügyben jogilag nincs alapja. A napirend előtti felszólalást a képviselő ha maga kéri, akkor a Háznak joga van felülbírálni a kérést és szavazással dönteni.
Egy esetben nem a Házra hárul a felelősség a napirend előtti felszólalásért: ha egy frakció vagy a független képviselők csoportja megadja a támogatást a felszólalás megtartásához. Ebben az esetben ez a testület vállalja érte a felelősséget, nem tartalmilag, hanem az ajánlás tekintetében. (Kövér László: Gratulálunk hozzá! - Taps a FIDESZ padsoraiban.)
Ebben az esetben az ajánlás a következő formában hangzott el: "Kérem, hogy Király B. Izabella független képviselőnőnek a mai ülésnapra bejelentett napirend előtti hozzászólásának programbavételénél a független képviselők korábban elfogadott általános érvényű támogatását figyelembe véve szíveskedjék eljárni." (Trombitás Zoltán: Éljenek a függetlenek!)
Tudom, hogy ebben belső fenntartások vannak, de az elnök számára egyértelmű. Annyit jelent, az elnök szíveskedjék megadni a felszólaláshoz az engedélyt, támogatjuk. (Dr. Torgyán József: Kivéve Torgyán Józsefet. Elnök úr, tessék hozzátenni!)
Tisztelt Országgyűlés! Úgy gondolom, hogy ez a felszólalás - nem akarom minősíteni sem a felszólalást, sem az én kényszerű magatartásomat - teljesen világossá teszi, hogy az 1990 ősze óta napirenden lévő házszabály-módosítás elengedhetetlen. (Taps. - Dr. Hack Péter: Nem azon múlik!)
Tisztelt Országgyűlés! Fodor István, a független képviselők megbízottja kíván szólni.
Napirend előtti felszólaló: Dr. Fodor István (független)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem