LATORCAI JÁNOS, DR. ipari és kereskedelmi miniszter:

Teljes szövegű keresés

LATORCAI JÁNOS, DR. ipari és kereskedelmi miniszter:
LATORCAI JÁNOS, DR. ipari és kereskedelmi miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A rendkívül késői időszakhoz alkalmazkodva igyekszem rendkívül röviden összefoglalni a zárszót.
A benyújtott törvényjavaslat megszünteti az állami tulajdon kizárólagosságát a villamosenergia-termelés és -szolgáltatás területén. A lakossági és az önkormányzati pénzekből épült gázelosztó-hálózatok államosítását, továbbá kárpótlást ad a lakossági, önkormányzati forrásokból épített és államosított vezetékek után.
Fontos a törvényjavaslat elfogadása a szolgáltató vállalatok privatizációja szempontjából is, mert rendezi a korábbi államosítások miatt vitatott tulajdoni helyzetet.
Tisztelt Országgyűlés! Megköszönöm a tisztelt képviselőknek és a bizottságoknak a törvényjavaslathoz benyújtott kiegészítő és pontosító indítványait, melyek a benyújtás óta eltelt időt is figyelembe véve a törvényi szabályozást a mai helyzethez igazították.
A törvényjavaslat elfogadása átmeneti rendezést jelent. Korábbi ígéretemnek megfelelően elkészítettük a villamos energiáról és a gázszolgáltatásról szóló törvényjavaslatokat, amelyeket a Kormány a közeljövőben a Parlament elé terjeszt. Hangsúlyozni kívánom, hogy az elfogadás előtt álló törvényjavaslat minden részletében összhangban van az új törvényszabályozásra kidolgozott elképzelésekkel. Kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy az előterjesztett törvényjavaslatot elfogadni szíveskedjék. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem