ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Megkérem képviselőtársaimat, foglalják el a helyüket! (Rövid szünet, amíg a képviselők elfoglalják helyüket az ülésteremben.)
Tisztelt Országgyűlés! A költségvetési bizottság befejezte tanácskozását, az ülésről kiadott jelentés sokszorosítása folyamatban van. Formális akadálya sincs annak, hogy a határozathozatalhoz lássunk a nemzeti és etnikai kisebbségekről szóló törvényjavaslat kapcsán. (Zaj. - Közbeszólások a kormánypártok soraiból: Szájer! Szájer!)
Tisztelt Országgyűlés! (Rövid szünet, zaj.) Kérem tehát képviselőtársaimat, foglaljanak kivétel nélkül helyet! A benyújtott módosító javaslatokról együttes jelentés készült 11996-os számon és kiegészítő jelentés 12480-as, illetve 12492-es számon. A határozathozatal során az alapjelentés sorrendjét követjük.
Nyomatékosan felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a törvényjavaslat, illetőleg az egyes módosító javaslatok elfogadásához az Alkotmány 68. §-a (4) bekezdése szerint a jelenlévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.
A jelentés első két pontjáról - összefüggésük miatt - együttesen szavazunk. Horváth Aladár a preambulum (2) bekezdése első és második mondatának pontosítását javasolja. Mindhárom bizottság támogatja. Miniszter úr egyetért-e a javaslattal?

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem