ISÉPY TAMÁS, DR. igazságügyi minisztériumi államtitkár:

Teljes szövegű keresés

ISÉPY TAMÁS, DR. igazságügyi minisztériumi államtitkár:
ISÉPY TAMÁS, DR. igazságügyi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Röviden válaszolok. Helyesen idézte Szigethy képviselőtársam a jogalkotási törvénynek ezt a rendelkezését. Amit még említett, a szövetkezeti törvény és a szövetkezeti átmeneti törvénynél előterjesztett képviselői módosító indítványoknál az alkotmányügyi állandó bizottság előtti tárgyaláson jelen volt az Igazságügyi Minisztérium képviselője, megtette az észrevételét, az általános vitánál mind a három módosító javaslatnál közöltem a Kormány álláspontját, tehát az Igazságügyi Minisztérium, illetve a Kormány ebben a vonatkozásban eleget tett a jogalkotási törvény szerint rá háruló feladatoknak.
Ami a két törvény összefüggését illeti, gondolom, Szigethy képviselő úr is tudja, említette is, hogy a társadalmi szervezetek kezelői jogának megszűnésével kapcsolatos törvényjavaslat tekintetében hatpárti egyeztetés volt, és e hatpárti egyeztetés eredménye és az annak alapján újból az Országgyűlés elé kerülő törvényjavaslat megoldja ezt a problémát, mert már úgy szól a hatpárti egyeztetés. Tehát nem lesz összeütközés.
Összeütközés csak akkor lenne, hogyha a később, most tárgyalásra kerülő, a társadalmi szervezetek kezelői jogának megszűnéséről szóló törvényjavaslat kerülne ellentétbe. De nem kerül ellentétbe, hanem éppen a hatpárti egyeztetés eredményeként feloldja ezt az ellentétet, tehát megoldást fog rá találni. Tehát nem akadálya a költségvetési bizottság által előterjesztett törvényjavaslat általános vitájának és majd annak lezárásának. Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem