SZŰRÖS MÁTYÁS, DR. (MSZP)

Teljes szövegű keresés

SZŰRÖS MÁTYÁS, DR. (MSZP)
SZŰRÖS MÁTYÁS, DR. (MSZP) Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Képviselőtársaim!
Az, hogy az úgynevezett guruló dollárokkal kapcsolatban éppen én állok itt most önök és a közvélemény előtt, egyszerűen furcsa fintora a sorsnak. Az ügy történelmi, politikai háttere gondolom mindenki előtt ismeretes, én ezt minősíteni nem kívánom, minősíti majd a történelem.
Tisztelt Országgyűlés! A nyilvánosság előtt lényegében mindent elmondtam, amit tudtam a szóban forgó kérdésről. Akkor is elfogadhatatlannak tartottam az akciót, amikor tudomásomra jutott, és most sem vélekedem róla másként. Sajnálom, hogy szándékom ellenére viszonylag későn és keveset tudtam tenni ellene.
Változatlanul nyitott vagyok az ügyben, s készen állok a teljes igazság kiderítéséhez személyesen is hozzájárulni. Az ügyészi eljárást eddigi ismereteim alapján korrektnek tartom.
Mentelmi jogom felfüggesztését illetően a döntés – a törvények értelmében – a tisztelt Ház kezében van. Nekem nincs okom rá, hogy ne állnék nyugodt lelkiismerettel elébe újabb próbatételnek, ha elkerülhetetlen, akár az ügyészségi, akár a bírósági eljárásnak.
Bízom benne, hogy képviselőtársaim végiggondolták és felismerték, miről van itt szó, és a közvélemény, amelynek figyelmét és támogatását gyakran éreztem eddigi pályafutásom alatt, most is figyelemmel kíséri, hogy mit csinálok és mi történik körülöttem. Köszönöm a figyelmet. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem