ZSIROS GÉZA, DR., a mezőgazdasági bizottság elnöke:

Teljes szövegű keresés

ZSIROS GÉZA, DR., a mezőgazdasági bizottság elnöke:
ZSIROS GÉZA, DR., a mezőgazdasági bizottság elnöke: Köszönöm szépen. Elnök Úr! Képviselőtársaim! Tudom, hogy este, így fél 9 után nagyon nehéz erre a témára figyelni, és még munka vár holnap ránk. Mégis engedjenek meg néhány gondolatot.
A mezőgazdasági bizottság hosszan tartó vitát folytatott erről a témáról, s azt is el kell mondani, hogy nagyon komoly szakmai érvek ütköztek, és vita eredményeként a mezőgazdasági bizottság egy komplett módosítócsomagot készített el, melyet benyújtott módosító indítványként.
Az alkotmányügyi bizottság ezt jogi szempontból megvizsgálta, és ezt az indítványt megfelelő joghelyeken elhelyezte az egyik képviselőtársunk indítványaként, és így jogilag, szakmailag egy kerek egész törvényjavaslat készült el.
Melyek voltak azok a főbb témák, melyekről vita folyt? Először is ott kezdődött a dolog, hogy legyen-e a földrendező bizttság mellett földkiadó bizottság vagy sem. Végül is úgy döntött a mezőgazdasági bizottság, hogy külön fogja egy földrendező bizottság a kárpótlási földalapok ügyét intézni, és külön fogja egy földkiadó bizottság a részarány-tulajdonosok földalapját intézni. Ebben egyezség született.
A következő nagyon lényeges dolog volt, s a leghosszabban tartó vita erről folyt, hogy legyen-e hatósági jogköre a földrendező bizottságnak s a földkiadó bizottságnak, vagy ne. Ennyi. (Derültség és szórványos taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem