ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Mielőtt rátérnék a tárgysorozat megállapítására, bejelentem, hogy a napirenden szereplő bizottsági és képviselői önálló indítványokhoz a rendkívüli ülésszakot érintő szabályoknak megfelelően az előterjesztők a szükséges 77 támogató aláírást minden felemlítendő esetben csatolták.
Tisztelt Országgyűlés! A házbizottság múlt heti ülésén ismét több előterjesztést illetően nem alakult ki egyetértés abban, hogy a ma kezdődő ülés tárgysorozatának elemét képezze-e. Ezért a tárgysorozat elfogadása több döntést és természetesen a határozatképesség megőrzését igényli.
Először a napirendi javaslat harmadik pontjában lévő három előterjesztés tárgysorozatba vételéről kell ismét határozni az Országgyűlésnek. Mindhárom előterjesztés a szövetkezetekről szóló 1992. évi I. törvény hatálybalépéséről és az átmeneti szabályokról szóló az évi II. törvény módosításának indítványozásával foglalkozik. A három előterjesztést a beterjesztés időpontjának sorrendjében teszem fel szavazásra.
Először Zsiros Géza független kisgazdapárti képviselőtársunk 6478-as számú előterjesztése tárgysorozatba vételéről kell döntenünk.
Majd Cséfalvay Gyula, a Kereszténydemokrata Néppárt részéről nyújtott be előterjesztést 7195-ös számon, majd Gaál Antal, a Magyar Demokrata Fórum részéről 8026-os számon benyújtott javaslatáról szavazunk.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a Zsiros Géza független kisgazda képviselő 6478-as számú törvényjavaslatának tárgysorozatba vételével. Most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 137 szavazattal, 88 ellenében, 17 tartózkodás mellett a javaslatot tárgysorozatába vette.
Most Cséfalvay Gyula 7195-ös számú előterjesztésének tárgysorozatba vételéről kell döntenünk. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 146 szavazattal, 92 ellenében, 13 tartózkodás mellett a Cséfalvay indítványt tárgysorozatába vette.
Most Gaál Antal, 8026-os számú előterjesztésének tárgysorozatba vételéről kell döntenünk. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés Gaál Antal indítványát 155 szavazattal, 82 ellenében, 14 tartózkodás mellett tárgysorozatába vette.
Most a napirendi javaslat 4. pontjában lévő, Bogárdi Zoltán és Kánya Gábor indítványának tárgysorozatba vételéről határoz az Országgyűlés, amely a két MDF-es képviselő javaslata szerint a mezőgazdasági szövetkezetek és egyes gazdasági társaságok feletti törvényességi felügyelet gyakorlásáról szóló törvény megalkotását célozza.
Kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e a 8307-es számú javaslat tárgysorozatba vételével? Most kérem szavazatukat. (Szavazás.)
Az Országgyűlés 143 szavazattal, 88 ellenében, 19 tartózkodás mellett a javaslatot tárgysorozatba vette.
Most a napirendi javaslat 8. pontjában lévő indítvány tárgysorozatba vételéről határozunk. Kérdezem, egyetért-e az Országgyűlés Szabó Lajos független kisgazda képviselőnek a földrendező bizottságok feladatairól és hatósági jogköréről szóló 7294-es javaslatának tárgysorozatba vételével. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 154 szavazattal, 29 ellenében, 66 tartózkodás mellett a javaslatot tárgysorozatába vette.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem