KERESZTES K. SÁNDOR, környezetvédelmi és vízügyi miniszter:

Teljes szövegű keresés

KERESZTES K. SÁNDOR, környezetvédelmi és vízügyi miniszter:
KERESZTES K. SÁNDOR, környezetvédelmi és vízügyi miniszter: Köszönöm szépen, Elnök Úr. Miután Jávor Károly képviselő úr rögeszmésen ismételget bizonyos tévedéseket, kénytelen vagyok szólni, illetve nem mondani többet, nehogy újabb hozzászólásra adjak okot. Mégis csak úgy gondolom, kár, hogy nem volt ott képviselő úr az inkriminált bizottsági ülésen, ahol elmondtam, hogy mi történt. Miután képviselő urat nem sikerült, úgy látszik, tájékoztatni a bizottság tagjainak erről, kénytelen vagyok itt most még egyszer összefoglalni a történteket.
Vavrousek miniszter úr egy széntüzeléssel kapcsolatos konferenciára érkezett az Ipari Minisztérium meghívására. Ezt az alkalmat kihasználva találkozott velem, ahol valóban tárgyaltunk két dologról – ezt el is mondtam –, a riói konferencia előkészületeiről, továbbá az akkor előkészületben lévő poprádi konferenciáról. Ezek képezték a tárgyalás témáját. Elmondtam azt is a bizottságnak ezelőtt két héttel, hogy ezen kívül a miniszter úr engem tájékoztatott két dologról. Tájékoztatott arról, hogy ő tárgyalt Cousteau kapitánnyal, aki fölajánlotta segítségét ebben a témában, közreműködő, jószolgálati segítségét; továbbá tájékoztatott arról, hogy készít egy tervezetet arról, hogy az esetleg felkérendő nemzetközi szakértők milyen formában, milyen eljárásmóddal vennének részt a munkában.
Tehát a miniszter úr engem két témáról tájékoztatott, sem tárgyalás, sem megállapodás a bősi vízlépcső kérdésében ezen a megbeszélésen nem került szóba. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem