KUTRUCZ KATALIN, DR. (MDF)

Teljes szövegű keresés

KUTRUCZ KATALIN, DR. (MDF)
KUTRUCZ KATALIN, DR. (MDF) Elnézést. Azt hiszem, visszatérve az előző szavazásra, azért tisztázni kellene valamit. Itt tulajdonképpen patthelyzet van a jelenlegi szabályok alapján. (Közbeszólások: Nincs!) Elmondhatom? (Közbeszólás: Fölösleges.)
Tudniillik az van, hogy az Országgyűlés a szavazatait a jelenlévő képviselők több mint felének a szavazatával hozza. Jelen 202 képviselő volt, a 202 képviselőből 201 szavazott… (Zaj.) Tudom, hogy mit akarok mondani. A jelen lévő 202 képviselőből 201 képviselő szavazott, de az "igen" szavazatok száma nem érte el, lévén, hogy 100 volt… (Közbeszólások: 101.) A 101 utána lett. (Közbeszólások: Nem!) Bocsánat, 101, igaz. Az "igen" szavazatok száma nem érte el a jelen lévő képviselők több mint felének a szavazatát… (Zaj.) Egy pillanat. Viszont nem volt egyenlő a szavazatszám, nem volt egyenlő. Az elnök viszont csak szavazategyenlőség esetén szavaz. Ez van a Házszabályban. Tehát az elnök tulajdonképpen nem szavazhatott volna, mert nem volt szavazategyenlőség, mert nem volt az, vissza lehet állítani újból. Viszont nem volt meg a jelen lévő képviselők több mint felének igenlő szavazata. (Zaj.) Tessék visszakérni, ez a helyzet. (Zaj.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem