ELNÖK (Dornbach Alajos)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Kérem szépen, igaz, közben megállt a gép, valóban. Akkor tehát a 39. és 153. pontban Frajna Imre – ezt a szöveget elmondtam, csak közben a gép megállt valóban – az Anima Mentálhigiénés Társaság javára félmillió forint támogatást javasol a Magyar Parasztszövetség terhére. Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 119 "igen" szavazattal, 50 ellenszavazattal 31 tartózkodás mellett elfogadta.
A 47., 26. és 36. pontban a költségvetési bizottság a Magyar Nyugdíjasok Országos Kamarája javára… (Szabó Iván: Megint átléptünk egyet.) Igen. A 32., 25. és 84. pontban a szociális bizottság a Magyar Rák Liga javára további 2 millió forint támogatást javasol az Aerocaritas és a Keresztény Ifjúsági Egyesületek Nemzeti Szövetsége terhére. Sem a költségvetési bizottság, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 129 "igen" szavazattal, 42 ellenszavazattal 29 tartózkodás mellett elfogadta.
A 47., 26. és 36. pontokban a költségvetési bizottság a Magyar Nyugdíjasok Országos Kamarája javára 2 millió forint támogatást javasol az Aerocaritas és a Magyar Hadigondozottak Országos Nemzeti Szövetsége terhére. Az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 29 "igen" szavazattal, 114 ellenszavazattal… (Az Országgyűlés határozatképtelen: 29 "igen", 114 "nem", 37 tartózkodás.) Nem határozatképes jelenleg az Országgyűlés. Kérem a képviselőket, hogy ne menjenek el, végig kell csinálni a határozathozatalt. (Zaj és mozgás. – Rövid szünet.)
Kérem képviselőtársaimat, ne akadályozzák a határozathozatalt, vagy foglaljanak helyet, vagy kérem, akkor döntsék el, hogy eltávoznak-e.
Megismételjük tehát a szavazást. a 47., 26. és 36. pontokban a költségvetési bizottság a Magyar Nyugdíjasok Országos Kamarája javára 2 millió forint támogatást javasol az Aerocaritas és a Magyar Hadigondozottak Országos Nemzeti Szövetsége terhére. Az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 33 "igen" szavazattal, 114 ellenszavazattal 45 tartózkodás mellett elvetette.
A 28. és 72. pontban a költségvetési bizottság a Szent Lázár Lovagrend javára 1 millió forint támogatást javasol a Magyar Úttörők Szövetsége terhére. Az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik. – Az Országgyűlés határozatképtelen: 120 "igen", 36 "nem", 32 tartózkodás.) Határozatképtelen az Országgyűlés.
Tisztelt Országgyűlés! Addig elmondom, hogy az előző esetben, ebben a bizonyos sajátos helyzetben, ami a szavazást illeti, különböző tanácsokat kaptam. A múltkor úgy oldotta meg az elnök, hogy nem vett részt a szavazásban, mégis érvényes volt a szavazás. Most azt javasolták először, hogy tartózkodjam, ez egy rossz javaslat volt (Közbeszólás: Ki tette?) tudniillik a "nem" szavazatok számát növelte. Ilyenkor a megoldás az, hogy az elnök vagy nem vesz részt a szavazásban, és el van döntve, vagy pedig "igen"-nel szavaz. De ez a kérdés egyébként az ügyrendi bizottságnál van, hogy tisztázzuk ezt a programot illetően. (Zaj.) Most akkor ki fog derülni, határozatképes-e az Országgyűlés, s tudjuk-e a munkát folytatni vagy sem.
Megismétlem tehát, a 28. és 72. pontban a költségvetési bizottság a Szent Lázár Lovagrend javára 1 millió forint támogatást javasol a Magyar Úttörők Szövetsége terhére. Az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak. (Az Országgyűlés határozatképtelen: 114 "igen", 40 "nem", 30 tartózkodás.)
(18.50)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem