ELNÖK (Dornbach Alajos)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Igen. Tehát a javaslatot a költségvetési bizottság nem támogatja és az előterjesztő sem. Kérem, szavazzanak! (Megtörténik.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 122 "igen" szavazattal, 48 ellenszavazattal 39 tartózkodás mellett elfogadta.
A 27., 3., 63., 137. és 147. pontokban a költségvetési bizottság az Aerocaritas javára további 38 millió forint támogatást javasol a Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Cserkészszövetség, a MTESZ és a TIT szervezetek terhére.
Az előterjesztő nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Megtörténik.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 23 "igen" szavazattal, 143 ellenszavazattal 40 tartózkodás mellett elvetette.
A 4. és 64. pontokban a költségvetési bizottság a Máltai Szeretetszolgálat javára további 1 millió forint támogatást javasol a Magyar Cserkészszövetség terhére.
Az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Megtörténik.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 46 "igen" szavazattal, 125 ellenszavazattal 36 tartózkodás mellett elvetette.
(18.20)
Az 5., 65. és 134. pontokban a költségvetési bizottság a Máltai Szeretetszolgálat javára további 2 millió forint támogatást javasol a MISZOT és az MTESZ szervezetek terhére.
Az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 126 "igen" szavazattal, 32 ellenszavazattal 44 tartózkodás mellett elfogadta.
A 6. és a 109. pontban Frajna Imre a Magyar Hemofilia Egyesület javára további félmillió forint támogatást javasol a Politikai Foglyok Szövetsége terhére.
A költségvetési bizottság nem támogatja, az előterjesztő bizottság sem. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 48 "igen" szavazattal, 130 ellenszavazattal 31 tartózkodás mellett elvetette.
A 22., 7. és 135. pontokban a szociális bizottság a Hungarian Life Saving Association javára további 1,3 millió forint támogatást javasol a Magyar Börtönpasztorációs Társaság és a MTESZ szervezetek terhére.
A költségvetési bizottság nem támogatja, és az előterjesztő bizottság sem. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 22 "igen" szavazattal, 136 ellenszavazattal 49 tartózkodás mellett elvetette.
A 45., a 8. és a 15. pontban a szociális bizottság a Magyar Orvosi Kamara javára 1,4 millió forint támogatást javasol a Magyar Orvostudományi Társaságok Egyesülete és a Nemzetközi Betegsegélyező Társaság terhére.
Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 21 "igen" szavazattal, 149 ellenszavazattal 41 tartózkodás mellett elvetette.
A 49. és a 9. pontban a szociális bizottság az Értelmi Fogyatékosokat Foglalkoztatók Intézete Országos Szövetsége javára 200 ezer forint támogatást indítványoz a Magyar Orvostudományi Társaságok és Egyesületek Szövetsége terhére.
Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 154 "igen" szavazattal, 25 ellenszavazattal 32 tartózkodás mellett elfogadta.
Az 50. és a 10. pontban a szociális bizottság az Evangélikus Gerontológiai Egyesület javára 150 ezer forint támogatást javasol a Magyar Orvostudományi Társaságok és Egyesületek Szövetsége terhére.
Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 122 "igen" szavazattal, 33 ellenszavazattal 50 tartózkodás mellett elfogadta.
Az 53. és a 11. pontban a szociális bizottság a Videoton Önsegélyző Egyesület javára 650 ezer forint támogatást javasol a Magyar Orvostudományi Társaságok és Egyesületek Szövetsége terhére.
Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 22 "igen" szavazattal, 137 ellenszavazattal 54 tartózkodás mellett elvetette.
Az 54. és a 12. pontban a szociális bizottság az Életfa Segítő Szolgálat javára 200 ezer forint támogatást javasol a Magyar Orvostudományi Társaságok és Egyesületek Szövetsége terhére.
Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 31 "igen" szavazattal, 131 ellenszavazattal 50 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az 55., a 13. és a 113. pontban a szociális bizottság a Kisnyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete javára 650 ezer forint támogatást javasol a Magyar Orvostudományi Társaságok és Egyesületek Szövetsége, valamint a TIB szervezetek terhére.
Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 52 "igen" szavazattal, 119 ellenszavazattal 41 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az 58. és a 14. pontban a szociális bizottság a Volt Állami Gondozottak Budapesti Önsegítő Egyesülete javára félmillió forint támogatást javasol a Nemzetközi Betegsegélyezési Társaság terhére.
Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 152 "igen" szavazattal, 29 ellenszavazattal 35 tartózkodás mellett elfogadta.
A 43. és a 16. pontban Fodor Gábor a Saját Úton Alapítvány javára 1 millió forint támogatást javasolt a Nemzetközi Betegsegélyezési Társaság terhére.
Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 18 "igen" szavazattal, 143 ellenszavazattal 53 tartózkodás mellett elvetette.
A 17., 75. és 128. pontokban a költségvetési bizottság a Volt Állami Gondozottak Országos Önsegítő Egyesülete javára 4,4 millió forint támogatást javasolt a Magyar Úttörők Szövetsége és a TESZ szervezetek terhére.
Az előterjesztő bizottság nem támogatja.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 162 "igen" szavazattal, 18 ellenszavazattal 33 tartózkodás mellett elfogadta.
A 18. és a 89. pontban Frajna Imre az Asztmás Gyermekek Korszerű Kezeléséért Alapítvány javára 500 ezer forint támogatást javasolt az Ifjúsági Demokrata Fórum terhére.
Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 67 "igen" szavazattal, 112 ellenszavazattal 36 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(18.30)
A 33. és 89. pontban Frajna Imre a Magyar Gyógytornászok Társasága javára 500 ezer forint támogatást javasol az Ifjúsági Demokrata Fórum terhére. Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik. – Hasznos Miklós: Elnök úr, nem halljuk a számokat!) Igen, igyekszem hangosabban mondani.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 90 "igen" szavazattal, 94 ellenszavazattal 27 tartózkodás mellett elvetette.
A 155. és 19. pontban Gali Ákos az International Police Association Magyar Szekciója javára 1,4 millió forint támogatást javasol a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület terhére. Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 136 "igen" szavazattal, 22 ellenszavazattal 55 tartózkodás mellett elfogadta.
A 20. és 37. pontban Frajna Imre a Drog Free Gyógyult Szenvedélybetegek Alapítványa javára 1 milió forint támogatást javasol a Magyar Hadigondozottak Országos Nemzeti Szövetsége terhére. Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 28 "igen" szavazattal, 133 ellenszavazattal 48 tartózkodás mellett elvetette.
A 21. és 37. pontban Frajna Imre a Magyar Szív Egyesület javára 1 millió forint támogatást javasol a Magyar Hadigondozottak Országos Nemzeti Szövetsége terhére. Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 45 "igen" szavazattal, 106 ellenszavazattal 54 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 23. és 37. pontban Frajna Imre az Autisták Érdekvédelmi Egyesülete javára félmillió forint támogatást javasol a Magyar Hadigondozottak Országos Nemzeti Szövetsége terhére. Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 54 "igen" szavazattal, 117 ellenszavazattal 34 tartózkodás mellett elvetette.
A 146. és 37. pontban Frajna Imre a Feminista Hálózat javára félmillió forint támogatást javasol a Magyar Hadigondozottak Országos Nemzeti Szövetsége terhére. Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 20 "igen" szavazattal, 152 ellenszavazattal 33 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 24. és 153. pontban Frajna Imre a Magyar Szociálpszichiátriai Társaság javára félmillió forint támogatást javasol a Magyar Parasztszövetség terhére. Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 121 "igen" szavazattal, 49 ellenszavazattal 40 tartózkodás mellett elfogadta.
A 30. és 153. pontban Frajna Imre a Magyar ILCO Szövetség javára félmillió forint támogatást javasol a Magyar Parasztszövetség terhére. Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 101 "igen" szavazattal, 63 ellenszavazattal 37 tartózkodás mellett… (Közbekiabálások és a gép jelzése szerint elnöki szavazásra van szükség a döntéshez.) Igen, rendben van, 1-gyel több "igen" van. Elfogadta az Országgyűlés a módosító javaslatot.
A 39. és 153. pontban Frajna Imre az Anima Mentálhigienés Társaság javára félmillió forint támogatást javasol a Magyar Parasztszövetség terhére. Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem… (A gép nem törölte le az előző szavazás eredményét.) Bocsánat, kérem törölni. (Rövid tanácskozás, hogy kell-e az elnöknek szavaznia az előző kérdés kapcsán.) Gondolom: nem vitatja senki sem, hogy az eredmény rendben van? (Nem vitatja senki.) Törölni lehet a táblát. (Újabb rövid tanácskozás.)
Tisztelt Országgyűlés! Ez egy sajátos eset, ennek a tisztázása az ügyrendi bizottság előtt van, addig ez így rendben van, ugye? De azért megkérdezem az ügyrendi bizottság elnökét, hogy… (Zaj, élénkség, beszélgetés a teremben.) Van valakinek kifogása? (Nincsen.) Nincs. Kérem szépen, törölni lehet a táblát. (Nem történik meg.) Kérem, töröljék le a táblát. (A tábla változatlanul az előző szavazás eredményét mutatja. – Soós Károly Attila jelentkezik.) Nem jelent meg a neve a táblán. Nyomja meg a gombot! Soós Károly Attila kér szót? (Igen.) Igen, megadom a szót.
Felszólaló: Soós Károly Attila (SZDSZ)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem