CSÉPE BÉLA, a társadalmi szervezetek költségvetési támogatását koordináló bizottság elnöke:

Teljes szövegű keresés

CSÉPE BÉLA, a társadalmi szervezetek költségvetési támogatását koordináló bizottság elnöke:
CSÉPE BÉLA, a társadalmi szervezetek költségvetési támogatását koordináló bizottság elnöke: Igen, Elnök Úr. Nagyon röviden, inkább technikai dolgokról szeretnék szólni – a következőkről:
Az a jelentés, amit a költségvetési bizottság a tisztelt Ház részére készített, hátul tartalmaz egy tájékoztatót. Én arra hívom fel a figyelmet, hogy igazán ezáltal lehet figyelemmel kísérni a szavazás menetét. Tudniillik, amint előterjesztésemben is elmondtam, itt feltétel az, hogy a pénzügyi egyensúly ne borulhasson fel. Ebben a tájékoztatóban szerepelnek azok a csoportok, amelyeknek a megszavazása így, csoportban semmiképpen nem borítja fel a pénzügyi egyensúlyt.
(18.10)
Akkor, amikor fölmerül az a kérdés, hogy a szavazásnak a technikája hogy történjen, akkor tulajdonképpen erre négy módszer van.
Az egyik az, hogy az itt szereplő csoportokat összességében, a másik az, hogy teljesen tételesen, a harmadik az, hogy ha több szerv részére juttatás esetén külön-külön, illetőleg ennek a másik fonákja, hogy ha több szervtől történő elvonás esetén kell külön-külön szavazni.
Én mint előterjesztő a II. számú forgatókönyvben szereplő módszert támogatom. Ha az Országgyűlés több szerv részére juttatás esetén külön kíván szavazni – ez szerepel rajta –, véleményem szerint ezt a módszert érdemes érvényesíteni. Tudniillik úgy vélem, hogy a képviselői módosítási indítványok általában arra vonatkoznak, hogy valamelyik szerv részére kívánnak juttatni plusz támogatást.
Amennyiben több szerv részére kíván juttatni, és ennek a forrását jelöli meg, akkor mindenképpen szükséges az, hogy külön-külön szavazzunk azokról a társadalmi szervezetekről, amelyeknek ő támogatást kíván juttatni, amelynek egy fedezete van.
A minden tételen történő szavazás tulajdonképpen elvileg teljesen elfogadható, csak ez megnövelné az időt, de amennyiben a tisztelt Ház úgy dönt, nekem mint bizottsági elnöknek, illetve előterjesztőnek ez ellen sincs kifogásom. Tehát én a magam részéről a II. számú forgatókönyvet támogatom. Köszönöm szépen.
Határozathozatal ügyrendi kérdésben

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem