ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal következik. A törvényjavaslathoz módosító javaslatokat nyújtott be Vastagh Pál képviselőtársunk a 6020-as számon, illetőleg Balás István képviselőtársunk a 6095-ös számon. Mindkettő a törvény kiegészítésére irányul, és alternatív jellegűek.
Balás István javaslata szerint, mint ahogy most hallottuk, ha az Országgyűlés eltérően nem rendelkezik, az elidegenítési és terhelési tilalom hatályát veszti azon társadalmi szervezet vagyontárgyaira vonatkozóan, amelynek elszámolásáról szóló állami számvevőszéki beszámolót az Országgyűlés elfogadta.
Vastagh Pál megfogalmazása szerint az elidegenítési és terhelési tilalom nem vonatkozik azokra a vagyontárgyakra, amelyekről az arra kötelezett társadalmi szervezet a vagyonelszámoltatásban már elszámolt, és azt a Számvevőszék hitelesítette, illetőleg elfogadta.
Vastagh Pál javaslata nem kapta meg a bizottsági támogatást, de a képviselőcsoport kérte szavazásra bocsátását.
Először Balás István javaslatáról szavazunk a 6095-ös számú módosító javaslatban foglaltak szerint. Az alkotmányügyi bizottság támogatja. Miniszter úr?

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem