KATONA TAMÁS külügyminisztériumi államtitkár:

Teljes szövegű keresés

KATONA TAMÁS külügyminisztériumi államtitkár:
KATONA TAMÁS külügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Én egy harminc perccel ezelőtti dologra szeretnék egy pillanatra viszszatérni, amikor Balázsi Tibor megszámlálhatatlanul sok felszólalása közül az utolsó elhangzott.
Haraszti Miklós már beszélt arról, hogy milyen forró tud lenni a légkör, és ez mennyire nem kedvez a jégkunyhóépítésnek. És ebben a forró légkörben időnként a bajszunk alatt vagy időnként a szakállunkban – akinek van – szoktunk dörmögni olyan kifejezéseket, sokszor közbekiabálunk – kétségbeesésbe hajszolva a gyorsírókat, akik megpróbálják értelmezni kraftausdruckjainkat.
Balázsi Tibor utolsó felszólalásában beszélt Schiffer János felé kinyújtott kezéről, amit Schiffer János – szerinte oktalanul – folyton elhesseget magától, és akkor egy képviselőtársunk azt mennydörögte bajusza és szakálla közül, hogy "Mert mocskos!" Azt hiszem, túlmegy a szellemességen ez a megjegyzés.
Tisztelettel kérem elnök urat, hogy ilyenkor tessék a régi képviselőházi elnökök azon jól ismert mondatát elmondani: "Képviselő urat ezért a kifejezésért rendreutasítom!" (Taps.)
(12.10)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem