FEKETE GYULA, DR. (MDF)

Teljes szövegű keresés

FEKETE GYULA, DR. (MDF)
FEKETE GYULA, DR. (MDF) Köszönöm, elnök úr. Én mindenekelőtt tiltakozom az ellen, hogy Berecz Jánoshoz vagy Lakatos Ernőhöz hasonlítsák véleményemet. Ők teljesen ki akarták zárni, és ki is zárták a lakosságot a rádió- és a televízióműsor készítéséből. Viszont ki kell azt hangsúlyoznom még egyszer, hogy mit akarok, mert itt nem olyan egyszerű a dolog. Nem volt időm kifejteni. Hogy bele kell vonni a lakosságot. Mert nem tisztázta a Parlament eddig, hogy mi ez.
Ez szolgáltatás? Nem. Hiszen eszi, nem eszi, nem kap mást. Nincs szt-jegyzéke, nincs áfá-ja ennek a díjnak. Költségvetési szervhez nem soroljuk, onnan akarunk eltávolodni. Nem nevezhetjük készülékek után kivetett járuléknak sem az előfizetési díjat, hiszen ha járuléknak neveznénk, hozzá kellene járulni, hogy például a társadalombiztosításhoz hasonlóan önkormányzatokat alakítsanak, és úgy válasszák meg a vezetőséget az ilyen járulékra kötelezettek. Lásd társadalombiztosítás.
Adónak nevezzük? Inkább most ahhoz áll közelebb, mert kivetjük a 250 forintos havi adót az illetőkre, és nem szólhatnak bele, hogy mit hallanak ezért cserébe.
Tehát igenis megfontolandó az, hogy a lakosság beleszólhasson ebbe, és én ezt az óhajt nyilvánítottam ki. Ez nagyon távol áll akár Berecz Jánostól, akár Lakatos Ernőtől.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem