BALÁZSI TIBOR (MDF)

Teljes szövegű keresés

BALÁZSI TIBOR (MDF)
BALÁZSI TIBOR (MDF) Elnök Úr, köszönöm a szót. Igyekszem még rövidebb lenni. Bár értékelem Schiffer János képviselőtársam heroikus küzdelmét abban a vonatkozásban, hogy a feléje kinyújtott kezemet folyamatosan igyekszik félrelökni… (Élénkség. – Zaj. – Egy hang: Mert mocskos.) …, de hát ez az ő ügye, remélem, nem sokan vannak ilyenféle alapállással megáldva az MSZP frakcióban.
A konkrét kérdéssel kapcsolatban azt szeretném elmondani, hogy nem a kulturális albizottságban folyt a munka, az egy másik albizottság. A mi munkánk a sajtóalbizottságban folyt, ez a kulturális bizottságnak az albizottsága egyébként, és itt valóban a vita egy kitüntetett pontján szó volt arról, hogy RTH-elnök kinevezése, illetve visszahívása ügyében sikerül megállapodásra jutnunk. Itt a Kormány ennél a pontnál valóban egy más koncepciót juttatott el azután hozzánk, de mi ezután is több ízben hangsúlyoztuk és most is hangsúlyoztuk, Kulin Ferenc is elmondta, hogy ezt korántsem tekintjük egy végleges és végső álláspontnak. Ebben a kérdésben továbbra is nyitottak vagyunk. Ebből a szempontból tehát ezt nem lehet úgy értékelni, mint egy felrúgását a konszenzusnak. Én sokkal inkább azt tartom aggályosnak, amiről itt nagyon sokan beszéltek a kinevezési törvény kapcsán, ugyanis az valóban az utolsó pillanatban érkezett, s ez valóban kardinális kérdés – mármint a javaslat érkezett az utolsó pillanatban hozzánk. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem