GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP)

Teljes szövegű keresés

GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP)
GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP) Köszönöm a közbeszólást, lehet, hogy valóban tudat alatt az volt bennem, hogy visszavonja, de önök helyesbítettek: elhalasztották. Tehát ez az elhalasztás az Alkotmánybíróság tekintélyének egyfajta elismerését jelenti, ami mind ez ideig nem volt túlságosan jellemző a koalíciós pártokra. (Közbeszólás jobbról: A köztársasági elnökre sem!) Ezért ezt örömmel halljuk. Ugyanakkor azt hiszem, azt is szóvá kell tenni, hogy az Alkotmánybíróság iránti tisztelet mellett, úgy gondolom, ebben a döntésben benne van a közvéleménynek a hangja is (Gáspár Miklós: Melyik közvéleményé?) a közvéleménynek azon hangja, amely ezt az indítványt az ellenzéki pártokkal együttesen alkotmányellenesnek és politikailag hibásnak minősítette.
Én nagyon bízom benne, hogy a kormánykoalíció éppen erre, a közvélemény hangjára figyelemmel vissza fogja vonni ezt a javaslatot, mert ez a javaslat bármikor is kerül a Ház elé, ennek tartalma véleményünk szerint változatlanul alkotmányellenes, és hibás politikai célokat szolgál. Kérném a kormánykoalíciót, hogy gondolja meg a későbbiekben is ezeket az érveket. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem