SZABÓ TAMÁS, DR. tárca nélküli miniszter:

Teljes szövegű keresés

SZABÓ TAMÁS, DR. tárca nélküli miniszter:
SZABÓ TAMÁS, DR. tárca nélküli miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársam! Tisztelt Ház! Bár a felvezetés alaposan eltért attól, mint amit írásban megkaptam, arra azért szeretnék utalni, hogy a privatizációs törvények ma sem hiányoznak, van egy sajátos privatizációs törvényrendszer, amelyet ez a Parlament hozott meg, illetve alakított át.
Másodszor az is nyilvánvaló, mindenki előtt ismert kell hogy legyen, hogy már nagyon régóta folyik a privatizáció eddigi tapasztalatainak feldolgozása, komolyan egy 89-től megkezdett folyamatról van szó, és ennek során eldöntésre került, hogy a Parlament ebben az évben kap olyan javaslatokat, és szerintem heteken belül kap olyan javaslatokat, amelyek az egész kérdéskört újragondolják, és az általános kérdéseket – én úgy gondolom – akkor kellene megvitatni, amikor ezekkel a törvényekkel foglalkozik az Országgyűlés.
A konkrét problémával kapcsolatban én azt gondolom, hogy az előprivatizáció keretében zajló folyamat általában mindenütt megfelelő mechanizmusokkal működik arra, hogy az érdekeltek részt vegyenek ebben a folyamatban, és véleményt nyilvánítsanak. Ez a probléma, ami itt fölvetődött, is azt mutatja, hogy megvannak az érdekérvényesítési lehetőségek, mert mire elmondásra került, addigra a helyi sajtóban is nyilvánvalóvá vált, hogy természetesen van mód arra, hogy profilkötöttséget kössenek ki. Természetesen van mód arra, hogy az önkormányzatok, az Országos Műemlékvédelmi vagy Idegenforgalmi Hivatal – attól függően, hogy melyik illetékes ebben a kérdéskörben – bevonásával olyan feltételek alakuljanak ki, amelyek a pályázónak, és különösen annak, aki végigviszi a privatizációs folyamatot, adott esetben a Merkantil Banknak, megfelelnek.
Úgy gondolom, olyan problémával állunk most szemben, ami már megoldódott. Ebből látszik, hogy működnek ezek a mechanizmusok. Még egyszer utalok arra, hogy itt több képviselő – köztük Bratinka József képviselő – közreműködésére a helyi sajtó is közölte, hogy a probléma adott, az interpellációt indokolttá tevő része hetekkel ezelőtt megoldódott. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem