SALAMON LÁSZLÓ, DR. (MDF)

Teljes szövegű keresés

SALAMON LÁSZLÓ, DR. (MDF)
SALAMON LÁSZLÓ, DR. (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Itt érzékelve azt a problémát, amit itt a módosító javaslat felvetett, illetőleg amit Soós Károly Attila érintett, én azért egy különbségre rá kell hogy mutassak.
Nem egészen helytálló az az érvelés, hogy a Házszabály ezt a fajta megoldást lehetővé teszi. Tudniillik – én most Kátay képviselő úr javaslatát tartom a kezemben, de ha jól értettem, akkor a környezetvédelmi bizottság javaslata is azonos ezzel – mind a két javaslat azt célozza, hogy ez a bizottság – mielőtt beterjeszti az Országgyűlésnek a javaslatát, mielőtt tulajdonképpen az előterjesztés szabályszerűen megtörténne, tovább is mondom, mielőtt az Országgyűlés ezt a kérdést adott esetben napirendre tűzné és tárgysorozatba venné – tulajdonképpen az előkészítés folyamatában írna elő ennek a bizottságnak a működésén kívül egy véleményezési jogkört a környezetvédelmi, illetőleg a szociális, egészségügyi és családvédelmi bizottságnak.
Nem egészen az tehát a helyzet, amit Soós Károly Attila mond, mert azzal én teljesen egyetértek, hogyha már napirendre került a kérdés, akkor minden bizottság szabadon tud véleményt nyilvánítani, miután az elnök úr kérésre kiadja, vagy akár anélkül is tud állásfoglalást hozni, és be tudja terjeszteni bármelyik bizottság is, hiszen saját maga kezdeményezéséből is foglalkozhat az üggyel. De ez Házszabály-szerűen csak a beterjesztés utáni időszakra áll, és az előterjesztés szakasza kívül esik ezen a körön.
Én ezt azért is mondtam el, mert így most rátekintve erre a javaslatra én úgy érzem, hogy ez végül, többek között az alkotmányügyi bizottsság állásfoglalását is indokolttá teheti, mert egy egyedi, és a Ház működése szempontjából egy alkotmányjogi problémáról van szó.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem