ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Igen, így nincs értelme, igen, rendben van.
Tisztelt Országgyűlés! A 4626-os számú országgyűlési határozati javaslathoz a megalakítandó külön bizottság tagjaira a pártok képviselőcsoportjai, illetőleg a függetlenek személyi javaslatokat tettek. Tekintettel arra, hogy a jelölés konszenzus alapján történt, kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy a bizottság tagjainak megválasztásáról az Országgyűlés együttesen határozzon. Kérem szavazzanak. (Megtörténik.) Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 204 "igen" szavazattal 4 tartózkodás mellett egyetértett az együttes választással.
Ezek után ismertetem a jelöltek névsorát, melyet képviselőtársaim a napirend tárgyalását megelőzően kaptak kézhez:
Jakab Ferenc, MDF; Markó István, MDF; dr. Marx Gyula, MDF; dr. Szeleczky Zoltán, MDF; dr. Vizy Béla, MDF; Büky Dorottya, SZDSZ; Rózsa Edit, SZDSZ; Mészáros Béla, SZDSZ; Kósa András, Független Kisgazdapárt; Faddi József, Független Kisgazdapárt; Tabajdi Csaba, MSZP; Varga Mihály, FIDESZ; Csépe Béla, Kereszténydemokrata Néppárt; Király Zoltán, független.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a bizottság személyi összetételére tett javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Az Országgyűlés 205 "igen" szavazattal 4 tartózkodás mellett a személyi javaslatot elfogadta.
Végezetül kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a társadalmi szervezetek, nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek, valamint az egyházak költségvetési támogatására szolgáló pénzeszközök elosztásának bizottsági előkészítéséről szóló országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 204 "igen" szavazattal 3 tartózkodás mellett az országgyűlési határozati javaslatot elfogadta.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem