NAGY ANDRÁS (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

NAGY ANDRÁS (SZDSZ)
NAGY ANDRÁS (SZDSZ) Köszönöm, Elnök Úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Az 1991 őszén kezdődött, a Honvédelmi Minisztérium gazdálkodását érintő ÁSZ-vizsgálat feltárta, hogy a tárcánál olyan gazdálkodási gyakorlat folyt, amelynek célja és eredménye bizonyos pénzeszközök kivonása volt a parlamenti ellenőrzés alól.
Az említett vizsgálati jegyzőkönyv ugyanakkor azt is leírja, hogy az ilyen jellegű pénzügyi manőverek nemcsak a honvédelmi tárcánál voltak jellemzők.
Az 1992. március 4-i honvédelmi bizottsági meghallgatás során Turján Sándor, a Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkára elismerte a fenti tényeket, azonban többek között arra hivatkozott, hogy a többi tárca is hasonló eljárásokat folytatott.
És most engedjék meg – Hölgyeim és Uraim, tisztelt Ház –, hogy egy picit zavarba jöjjek, tudniillik a következő kérdések megválaszolására meglepődnék, hogyha pénzügyminiszter úr lenne illetékes, de hát természetesen elmondom a kérdéseket úgy, ahogy leírtam.
Kérdéseim a következők.
Mint a Kormány ténykedéséért felelős személy, kíván-e vizsgálatot indítani a többi tárca vonatkozásában, hogy azok gazdálkodása megfelelő törvényes keretek között működik-e?
2. Helyénvalónak tartja-e, hogy egy adott tárca legfelsőbb vezetői törvénytelenségük mentségeként a mások által folytatott gyakorlatot hozzák fel?
3. Amennyiben nem, a megfelelő konzekvenciákat le kívánja-e vonni?
Köszönöm.
Érdeklődve várom miniszter úr válaszát. (Szórványos taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem