HATVANI ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

HATVANI ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)
HATVANI ZOLTÁN, DR. (SZDSZ) Méhészek ezrei jogainak sárba taposása – már a végén vagyok, elnök úr – nemcsak jogi, de politikai kérdés is.
Az előadottak alapján az alábbi kérdésekre szeretnék választ kapni, s kérdezem először az igazságügy-miniszter úrtól:
Hogyan fordulhatott elő, hogy állampolgárok, illetve a Magyar Méhészegyesület sorozatos panaszaira sem gondoskodott arról, hogy a bíróságok a kijelölt igazságügyi szakértők névsorának birtokában dönthessenek a szakvélemények beszerzéséről?
Másodszor. Mit kíván tenni, hogy ez a helyzet megszűnjék, ne ismétlődjék meg?
A legfőbb ügyész úrtól kérdezem:
Az ön által már korábban is észlelt és megóvott törvénysértő ítéletet követő újabb s méginkább törvénysértő határozat ellen milyen lépést kíván tenni?
Másodszor. Mit kíván tenni annak érdekében, hogy a törvényeknek megfelelően igazságügyi szakértőket vegyenek igénybe a bíróságok, különös tekintettel arra, hogy korábban már több atkaperben fellépett az ügyészség és nem figyelt fel erre a törvénysértésre?
A földművelésügyi miniszter úrtól kérdezem:
Először. Mit kíván tenni a méhészek kártérítése ügyében, különös tekintettel arra, hogy a füstölőcsíkok többségét a Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium bocsátotta a méhészek rendelkezésére?
Másodszor. Ilyen mértékű peres előzmények után, továbbá a Magyar Méhészegyesület korábbi többszöri javaslata ellenére miért nem gondoskodott arról, hogy az igazságügyi mezőgazdasági felülvéleményező bizottságban és az Állatorvostudományi Egyetem mellett működő felülvéleményező szakértői bizottságban megfelelő képzettségű méhész-szakértők is vegyenek részt?
Köszönöm szépen a figyelmüket, és elnézést kérek. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem