FILLÓ PÁL (MSZP)

Teljes szövegű keresés

FILLÓ PÁL (MSZP)
FILLÓ PÁL (MSZP) Igen. Tisztelt Miniszter Úr! Megmondom őszintén, hogy engem a válasza nem nagyon nyugtatott meg. Különösen az nem nyugtatott meg, hogy †87 óta ezt már kétszázszor megválaszolták. (Zaj. – Közbeszólások jobbról: Kétezerszer.)
Én nem hiszem, hogy az állampolgárokat ez a válasz túlzottan megnyugtatta volna. Énnekem az a véleményem, tisztelt miniszter úr, hogy tulajdonképpen azon kellene elgondolkodni, ha itt valaha ebben az országban azt szeretnénk elérni, hogy a magyarországi vállalkozók is és a magyar termékek valaha is igazán veresenyképesek legyenek, akkor annak egyetlen egy útja van, ha a Kohn bácsinak a jól bevált taktikájához folyamodnánk, hogy a kisebb elvonásokkal élénkítenénk az eladás mennyiségét és ezáltal nagyobb bevételhez juthatnánk. Azt hiszem, hogy ezt én nyugodtan mondhatom, hiszen †87-ben, amikor az előző parlamentben az adórendszernek a bevezetése napirendre került, akkor is ugyanezt elmondtam, és sajnálatos módon azok a gondok és problémák, amiket én akkor megfogalmaztam a láthatatlan jövedelmek és egyebek vonatkozásában, valamennyi bejött.
A másik kérdésemmel kapcsolatosan meg kell, hogy mondjam, hogy én eddig mindenhol azt hallottam, hogy a nyugdíj az egy szerzett jog. Most miniszter úr arról győzött meg, hogy nem így van, hanem ez egy jövedelem, amely tulajdonképpen csak azért nem adóköteles, mert a nettóból számolják ki, és ez kompenzálja a dolgot. Hát ez számomra igencsak nem elfogadható, és nagyon kérem a tisztelt képviselőtársaimat is, hogy a miniszter úr válaszát ne fogadják el. Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem