WEKLER FERENC, DR. (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

WEKLER FERENC, DR. (SZDSZ)
WEKLER FERENC, DR. (SZDSZ) Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Államtitkár Úr, köszönöm a kiegészítést és a reakciót a múlt heti napirend előtti felszólalásomra. Az ön által elmondott tényeket nem szeretném kétségbe vonni, és tényleg nagyon örvendetes, hogy Magyarországon az elmúlt években rengeteg iskolai tanterem épült és tornaterem is épül. Csak arra szeretném felhívni az ön igen tisztelt figyelmét, hogy az önkormányzati törvény szerint a közoktatás ellátása önkormányzati kötelező feladat, és az önkormányzati törvény egy másik paragrafusa szerint ehhez az államnak kellene teljes fedezetet nyújtani. Ezek a tantermek és iskolaépületek – ahogy ön is mondta – jórészt, 60%-ban, önkormányzati forrásokból épülnek, és nem állami forrásokból. (Zaj, közbeszólások a jobb oldalon.)
A másik megjegyzésem a 2000 forintra vonatkozóan: köszönöm önnek a pontosítást. Én augusztus 29-én Medinán találkoztam Tolna megyei polgármesterekkel, akik addig – tehát augusztus 29-éig – semmilyen értesítést nem kaptak semmilyen központi szervtől arról, hogy miből fogják fedezni a 2000 forintot. Az elmúlt héten, a felszólalásom után értesítettek, hogy azóta a TÁKISZ-tól megkapták a hivatalos értesítést, hogy így valószínűleg helyben is megvan már a fedezete ennek a pénznek – legalábbis meglesz október 1-jéig.
A harmadik megjegyzésem pedig a regionális oktatási központokra vonatkozik. Én nem kívánok vitázni a funkciójukról – valószínűleg mód lesz rá, a közoktatási törvény kapcsán erről még beszélünk. A 200 millió forintos költségről csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy ez négy település – négy kétezer lakosú település – teljes évi költségvetése.
Köszönöm szépen. (Zaj a jobb oldalon, taps a bal oldalról.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem