VASTAGH PÁL, DR. (MSZP)

Teljes szövegű keresés

VASTAGH PÁL, DR. (MSZP)
VASTAGH PÁL, DR. (MSZP) Köszönöm, Elnök Úr. Az átmeneti törvény kapcsán nem először alakul ki a Házban igen élénk és parázs vita, és ez egyáltalán nem véletlen. Balás képviselő úr némiképpen idealizálta ezt a törvényt. Ez a 64. §-ból álló törvény az egyik legbonyolultabb jogalkotási produktum, amit a Parlament elkészített. Benne van a kárpótlási törvény végrehajtása, benne vannak az átalakulási törvény követelményei. Egyszerűen az, hogy ezt jogpropaganda útján pontosan meg lehessen ismertetni, szinte lehetetlen feladat.
Zsiros képviselő úr úgy beszél, mintha a törvénynek most folyna a parlamenti vitája. Január 7-én az Országgyűlés elfogadta ezt a törvényt. Közel másfél esztendő állt rendelkezésre, hogy az átalakulás tartalmát az Országgyűlés meghatározza. Ezek után kérem, úgy felvetni a kérdést, hogy a törvényjavaslat ellentmondásos, homályos, nem végrehajtható, egyszerűen számomra érthetetlen. Akkor miért nem a tárgyalási szakaszban, amikor a törvény tartalmát kialakítottuk, miért nem akkor került sor ezeknek az észrevételeknek a tolmácsolására?
Ilyen körülmények között, ha bárkinek fontos az, hogy a magyar mezőgazdaság átalakulása minél hamarabb végbemenjen, lezáródjon, és egy új fejezet induljon el, a jogbiztonság követelményei azt kívánják, hogy a lehetőség szerint minimális módosítással, módosítás nélkül próbáljuk meg ezt a rendkívül bonyolult törvényt a gyakorlatban végrehajtani. És ezen nem segít az, ha visszakanyarodunk egy olyan stádiumhoz, ami a törvényjavaslat érdemi parlamenti vitájához kapcsolódik álláspontom szerint. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem