SZABÓ LAJOS, DR. (FKgP)

Teljes szövegű keresés

SZABÓ LAJOS, DR. (FKgP)
SZABÓ LAJOS, DR. (FKgP) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Vastagh Pál képviselőtársamnak egy megjegyzésére szeretnék reflektálni, aki azt mondta, hogy az volna a célunk, hogy ezt a törvényt és a magyar mezőgazdaság átalakulását minél gyorsabban végrehajtsuk. Én úgy szeretném ezt módosítani, hogy az a célunk, hogy a lehető leggyorsabban, de rendben és közmegelégedésre hajtsuk végre. Ez egy nagyon nagy különbség.
Nagyon-nagyon fontos, és nem lehet egyszerűen figyelmen kívül hagyni, hogy a társadalom, az érintettek mennyi információt képesek befogadni. Ha egyszer kiderül a törvény végrehajtása során, hogy az érintettek nem voltak képesek, nem tudták befogadni kellőképpen az információkat, akkor nyilván, hogy valami hiba van, amit javítani kell. Hogy vagy nem jutott el hozzájuk az információ – ezen is el kell gondolkodni, hogy miért nem jutott el –, vagy egyszerűen hiába is jutott el, minden információnak van valamiféle ideje, ami alatt a társadalom, az érintettek képesek azt befogadni és feldolgozni. Erről van itt szó. Egyszerűen nem tudta a társadalom befogadni, nem tudták az érintettek úgy feldolgozni, hogy jövőt formáló, alkotó cselekvésre szánják el magukat. Talán ez is az egész törvénynek az egyik hibája, és hogyha ezt észrevesszük, akkor igenis ezt korrigálni kell. Ez a mi felelősségünk és kötelességünk. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
(17.20)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem